manifest för ett nytt litterärt (mode)decennium?


Sofie Fahrman debuterar som romanförfattare. Eller var det en självbiografi? Svårt att förstå när man läser DNs beskrivning av boken:

"Bokens huvudperson heter Elsa och har flera likheter med författaren. Boken börjar när Elsa återvänder från New York, får jobb i Stockholm och startar en modeblogg som tar henne allt längre in i den modevärld hon fascineras av. Persongalleriet består dels av personer som nämns med sina riktiga namn och dels av påhittade karaktärer eller verkliga personer som fått nya namn. Målet har enligt Sofi Fahrman varit att boken ska kännas ”på riktigt”."

Kommer du läsa "Elsas Mode"?

Läs hela artikeln på DN.se

PS. Författarskapet tycks vara vinterns stora trend. Både Blondinbella och Ebba von Sydow uppges också jobba på sina debuter. Jag ryser av tanken på en framtid där författaraspirationer är lika vanligt förekommande som nitskärp och pälsmössor i modebloggssverige. Och så har jag, om än ofrivilligt, sällat mig till skaran som står bakom prettomupparna som författade Manifest för ett nutt litterärt decennium för en tid sedan. Hjälp, när hände detta?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0