23:55



GODNATT

(Good Night Moon - Weeping Willows)

NORWEGIAN WOOD

Idag har jag köpt böcker för alla mina pengar. På Stadsmissionen och Emmaus, förvisso, men dyrt blev det till slut i alla fall. Bland annat köpte jag Norwegian Wood av Haruki Murakami och Cigarett/Pool/Volt av Per Hagman. Och så ännu en upplaga av ett Öga Rött såklart.

Tycker ni att jag är konstig som köper samma böcker flera gånger? Jag gör nämligen det ganska ofta. Om jag läser en bok som är sådär megasuperduperbra vill jag ju såklart att andra också ska läsa den. Därför lånar jag ut den, och så kommer den aldrig tillbaka igen. Eller så gör den det till slut, men då är det ju lika bra att ha två, inte sant?

I alla fall, nu sitter jag och försöker plugga inför morgondagens religionsprov, men precis som min kära vän Gustav verkar jag lida av bristande studiemotivation. Istället tänker jag på studenten, och hoppas på att min studentmottagning ska bli precis
såhär:

 

Min far har mer eller mindre lovat mig att han ska hålla samma tal. ÅH, Grotesco...

17:28



Som känt ägnar jag oftast mina söndagar åt att ha panik över den kommande veckan, och ångest över det faktum att jag inte gör det minsta för att minska den enorma arbetsbördan. Men idag måste jag ändå säga att jag fått i alla fall en del gjort. Nu har jag dock tappat konceptet en smula, och lyssnar mest på musik och drömmer om vad som helst med Lovisa Burfitt-illustrationer på. Trots allt, jag är riktigt nöjd med mig själv. Och nu är det inte långt kvar till studenten. PUSS & PEACE.

SHAKESPEARE SONNET-A-DAY

For shame! deny that thou bear'st love to any,
Who for thyself art so unprovident.
Grant, if thou wilt, thou art beloved of many,
But that thou none lovest is most evident;
For thou art so possess'd with murderous hate
That 'gainst thyself thou stick'st not to conspire.
Seeking that beauteous roof to ruinate
Which to repair should be thy chief desire.
O, change thy thought, that I may change my mind!
Shall hate be fairer lodged than gentle love?
Be, as thy presence is, gracious and kind,
Or to thyself at least kind-hearted prove:
Make thee another self, for love of me,
That beauty still may live in thine or thee.

WEST COAST



På riktigt den här gången.

SUFFRAGETTE SUFFRAGETTE



Åh, spontanitet. Du är det bästa jag vet och det enda som tycks få min hjärna att lämna mig ifred ibland. Detta var just en sådan kväll. Spontan och därmed fantastiskt lyckad. Först var jag på bio Agnes, vi såg The Reader som var så fin och hobbytysk och sorglig. Sedan var min plan att åka hem och gräva ner mig i sängen med en ännu sorgligare bok och låta sanningarna göra sitt. Men tji fick jag. Istället träffade jag Helena och Erik på Ropsten, och helt plötsligt var jag på väg mot Konstig Klubb. Själv är jag totalt pank, så Sankta Helena fick agera min välgörare för kvällen. Och vilken kväll sedan. Vi dansade drack öl, mötte männen i mitt liv och hade så fruktansvärt jäkla kul. Nu har jag precis kommit hem, sitter ihopskjunken i soffan och lyssnar på slemmigt soft elektro och känner hur ögonlocken blir allt tyngre. GODNATT.

MASSACHUSETTS

Jag har haft en så himla fin eftermiddag. Slutade skolan runt halv två, och sedan dess har jag, Philip och Axel suttit i vår studenthage och citerat Oscar Wilde, läst böcker, pluggat in de amerikanska delstaternas huvudstäder, skrattat åt de löjliga reglerna på Riverdale High School, lyssnat på Vinyl 107 och druckit Trocadero. Fantastiskt!

THE MAGIC POSITION

Skivan igår var bäst. Jag hade i alla fall sjukt kul, och tror att de flesta andra också hade det. Nu kollar jag på Brideshead Revisited. PUSS









BEING FOR THE BENEFIT OF MISTER KITE

Jag är PEPPEN PEPPEN PEPPEN! Varför? Ikväll har jag studentskiva - och jag är helt övertygad om att det kommer att bli sjukt jävla grymt! Temat är FREAKSHOW/BURLESK/CIRKUS eller bara allmän DEKADENS! Själv ska jag vara en glittrig partyzebra. Nu sitter jag hemma hos Helena och lyssnar på Lisa Ekdahl och jumbobloggar på storbilsskärm. Snart blir det till att börja fixa med hår och smink och sedan blir det åka av!

the will be a show tonight on trampoline

CLAIRE DE LUNE



Godmorgon. Jag sitter fortfarande hemma, har sovmorgon till halv ett och har ägnat hela förmiddagen åt att plugga. Nu ska jag dock försöka ta mig till skolan, om inte annat så för att få mig något att äta. I eftermiddag ska jag hålla ett "informative speech" om min favorittv-serie Skins. För att komma i stämning lyssnar jag på musiken från JJ's avsnitt i säsong tre. Åh, Debussy.

GOLD LION

Ångest, ångest, ångest. Ännu en söndag har passerat utan att jag uträttat något vettigt, trots att jag i högsta grad borde. Nu får jag ta en sista spurt och sedan lämna resten till ödet och morgondagen. CHEERS

SMILEY FACES



Innan jag gick och la mig igår skrev jag ett pluggschema för idag söndag. Måste jag påpeka att jag redan ligger rätt rejält efter i planeringen? Nu måste jag stänga av musiken (Gnarls Barkley och Yelle) och börja på allvar. Först, här är en bild på världens sötaste unge. Det vill säga jag. PUSS

INBJUDEN

Jag är klarvaken. Eftersom jag planerat att ägna morgondagen åt plugg, tänkte jag att jag lika gärna kan ta tillfället i akt och börja nu. Diktanalys - Bruno K. Öijer - Inbjuden.

inbjuden
dök jag aldrig upp
och det måste ha sårat dom in i märgen
men jag var bara trött
så trött på all falskhet omkring mej
att jag istället vände mej till dom döda
som ivrigt ställde fram sin mat
och ville få mej att äta och dricka
ville att jag skulle stanna kvar
och bli en av dom
deras ögon spann sin dimma
vävde redan i mej
och jag tog ett steg tillbaka
jag vägde fram och tillbaka
försökte tänka
vinna tid


GODNATT

AMERICAN BOY

HURRA! Nu är det sommar! Eller vår, eller vad som helst vi vill egentligen. Vårkänslor, som är ett så fint ord och troligtvis det  som bäst kan beskriva min sinnesstämning just nu. Jag har haft en underbart bra kväll och nu känner jag mig piggare än på länge. Det kan bero på att solen var på väg upp när jag nyss promenerade hem. För en halvtimme sedan satt jag på Emmas brygga och njöt av ett tidigare skede i samma fantastiska företeelse. Jag är uppenbarligen berusad, men samtidigt helt nykter. Nu kommer sommaren, och med den det ljuva livet. Jag älskar det.

COLD DESERT


I'm on the corner, waiting for a light to come on
That's when I know that you're alone
It's cold in the desert, water never sees the ground
Special unspoken without sound

You told me you loved me, that I'd never die alone
Hand over your heart, let's go home
Everyone noticed, everyone has seen the signs
I've always been known to cross lines

I've never ever cried when I was feeling down
I've always been scared of the sound
Jesus don't love me, no one ever carried my load
I'm too young to feel this old

Is it you, is it me
Or does nobody know, nobody see

Nobody but me

En trevlig kväll. Nu ska jag sova.

NAIVE



Nu mår jag fantastiskt. Sitter och pluggar konstiga spanskaglosor som jag nästan förstår, sms:ar med folk jag tycker om och lyssnar på Lily Allen. Snart ska jag gå till skolan, och sedan är det helg. PUSS!

Alzanzar - att få tag i
El ocaso - solnedgången
Permanecer - att tillbringa
Apretado de - full av
La muñeca - handleden
Vacilar - att tveka
El destello - skenet/gnistorna

TRAINWRECK

  • Goin' back to Harlan - Emmylou Harris
  • Jesus and Mary - Martha Wainwright
  • Bang Bang (My Baby Shot Me Down) - Nancy Sinatra
  • Don't Smoke in Bed - Nina Simone
  • Am I Blue? - Billie Holiday
  • Hope There's Someone - Antony & The Johnsons
  • F**k You - Lily Allen
Det här skulle vara en playlist som hyllade de fantastiska kvinnorna. Sista låten är mest som en ouverture tillbaka till verkligheten. Happy Friday!

10:25



Förresten är jag en sådan som sätter trender. Bara för att jag har varit så pass tuff och börjat blogga har min käraste vän och själssyster (och min enda läsare, så hej på dig!). I alla fall, Gustav har beslutat sig för att göra detsamma. http://neverhappened.blogg.se/ hittar han sig själv på. Nu ska jag gå till skolan.

SUNSHOWERS

Igår träffade jag en buddhistisk nunna. Hon var så sjukt häftig. Liten och späd med den ljusaste av röster och en så otrolig fascinerande livshistoria. Hennes ord om vikten av att finna inre ro var om än inte frälsande så åtminstone inspirerande, och jag gick därifrån med en känsla av lugn som jag planerade att försöka behålla under resten av dagen.

Det gick en kvart, sedan var jag lite uppstressad och hetsig som alltid. Nu borde jag plugga men orkar inte. Snart, sa jag.

SIX DIFFERENT WAYS

Jag är verkligen dålig på att blogga. I mångt och mycket beror det nog på att jag känner mig så jävla töntig när jag gör det. Vad är jag för människa som har en blogg egentligen? HAHAHAHAHA. Jag är inte stabil.

Idag har jag gjort massor med saker. Varit i skolan, bland annat. Ätit brownies har jag också gjort. Pluggat har jag låtit bli. De senaste 20 minuterna har jag ägnat åt att göra sådana där quizzes på Facebook. Man får reda på många bra saker om sig själv genom sådana, det ska jag säga er. Själv har jag bland annat fått lära mig att jag egentligen borde ha hetat Annie (ehh...), att jag hade varit Vulpix om jag varit en Pokémon (yes!), Anakin Skywalker om jag var med i Star Wars (rockigt!) och sist men inte minst - att "THE THEME SONG OF MY LIFE" är ingen mindre än:


-


CIRCUS MED BRITNEY SPEARS!

Alla dessa härliga sätt att fördriva tiden en tisdagkväll.

NEXT TO YOU



Fortfarande sjuk. Idag ska jag umgås med släkten. Tvångshänga. Lyssnar på den här låten, som egentligen inte är bra men desto roligare. Next To You med The Police. Next to flu. PUSS

01:05

Nu har jag skaffat en Twitter också. Hur hostig och förutsägbar får man bli? http://www.twitter.com/MatildaRakel/ är adressen.

Nu ska jag sova.

LAY LADY LAY


Tre dagar efter min lilla tillställning upptäcker jag att det ligger en tom flaska gin i ena hörnet av min säng. Vad säger det om mig, egentligen?

MILK

I am back. De senaste dagarna har varit hektiska, underhållande, och fullkomligt sugit musten ur mig. Torsdagens middagsbjudning var planerad att bli lugn, men blev det sannerligen inte. Vi drack kosher-vin, klädde ut oss och dansade till halv sex på morgonen, och hade ärligt talat roligare ju färre vi blev. Sedan har resten av helgen fortsatt i någorlunda liknande tempo - ett om inte annat i alla fall socialt leverne - fram till igårkväll då jag utan förvarning började må apa och var tvungen att dra mig tillbaka. Nu är jag dödsförkyld, har ångest och är deppig över att jag missade vad som verkar ha varit en trevlig kväll på Faschings igår. Med andra ord, jag är nere i en svacka, och självömkan med Kings of Leon och Jane Eyre som enda sällskap är sannerligen inte botemedlet.

HEARTBEATS



Det här är den video jag alltid får lust att titta på under sega bakisdagar med lillebror i soffan. Må vara spelad till leda, men det gör den ju egentligen inte sämre.

VAMPIRE



Varför tycks bakfyllan alltid slå till på eftermiddagen nu för tiden?

TÅRARNA

Ni missade väl inte Jakob Hellman på P3 för två timmar sedan? Gjorde ni det tycker jag att ni ska catcha upp här och nu.

LITTLE CHILDREN



Gårkvällen var för övrigt riktigt trevlig. Jag var så jävla arg bara. Och ärligt talat har jag ingen aning om varför.  Ikväll ska jag ha middagsbjudning. Det kan nog bli riktigt trevligt. Nu ska jag läsa.

PLAYLIST


NASHVILLE/LSD

Det här är en playlist. Det är inget speciellt med just den här playlisten egentligen, förutom dess fullständiga avsaknad av struktur och röd tråd. Det är  bara en samling med riktigt bra låtar som gör mig riktigt, riktigt glad. Länken ovan går till Spotify - nedan följer låtarna i skriftlig form:

  • The Butcher Boy - Lambchop
  • Hummer - Foals
  • Paper Planes - M.I.A
  • Where Is My Mind? - Pixies
  • Knocked Up - Kings of Leon
  • Sharks - The Animal Five
  • The Sprawl - Sonic Youth
  • Black Cadillacs - Modest Mouse
  • Brooklyn Go Hard - Jay-Z feat. Santogold

FLY BY NIGHT



Hej igen.
Nu är jag hemma hos Gustav Graffas Postmodern. Vi lyssnar på Rush och samtalar om livet. Han dricker Kung, jag lådvin. Det är en fin man, den där Gustav.

Je veux te voir dans un film pornographique



Lov är ett fantastiskt bra påfund. Det är vår också för den delen. På våren mår man mest bra och vill springa runt med bara ben och ett plastglas med valfri alkoholhaltig dryck i ena handen och en bandare som spelar Yelle - Je veux te voir i den andra. Eller något annat som går att formulera sådär förutsägbart i en blogg som den här.

Nu ska jag gå hem till min vän och framtida make Gustav och dricka rödvin. Sedan beger vi oss ut i den (nästan) vårljumma natten. PUSS

OH (YOU) PRETTY THINGS



GODDAG.
Mitt namn är Matilda. Jag är en helt vanlig om än väldigt pretentiös ung dam. Detta är min nya tuffa blogg.
Vi ses.

RSS 2.0