leopard.


Jag är helt ensam för första gången på länge. Jag ska jobba tidigt hela helgen och kände att det var dags för lite ta det lungt-träning. Hela sommaren har allt snurrat så fort, jag har antingen jobbat eller varit full från morgon till kväll känns det som. En hel del existentiell ångest har jag också hunnit med, och därför känns det som det är dags att få lite rätsida på saker och ting. Men helst av allt skulle jag vilja gå ut med Helena och Helena, bli full och dansa barfota på Stockholms gator. Såklart. Istället får jag försöka nöja mig med att ta ett bad och frossa i True Blood.

18:39


En minut tills datorn laddar ur. Vad kan jag säga? Kanske att gårkvällen var helt fantastisk. Att jag ska dricka öl nu. Att vi ses.

07:15

God morgon. Jag har varit vaken i en halvtimme, och sovit i kanske fem innan dess. Ändå är jag skitpepp. Varför? För att jag jobbar fram till tre idag och sedan är ledig i två hela dagar! Förvisso jobbar jag i helgen, men ändå. Jag har massa viktiga och bra grejer jag ska fixa, och så ska jag se till att vila upp mig ordentligt däremellan. Men viktigare ändå, en ledig torsdag kan bara betyda en sak - BABA-PÅ-ONSDAG!

but does it float?


Hemma, alldeles för sent som vanligt. Idag har jag hängt i larsan, kollat på Bert, ätit mat, haft Beatlesfylla och läst Rocky. Kanon! Något annat som var kanon var Adams äppelparty igår. Vi spelade baseball med äpplen och en gitarr (som gick sönder), rejvade vårt allra hårdaste, drack vin med en touch av äpple och badade badkar. Livet känns med andra ord ganska fint för tillfället. Imorgon ska jag jobba på kvällen men innan dess ska jag försöka göra slut på lite pengar. Nu måste jag sova. Den fantastiskt vackra bilden ovan föreställer Gustav som jag saknar och Mattias som jag bara älskar.

WHERE THE WILD THINGS ARE


Påtal om böcker blir jag helt varm i kroppen varje gång jag tänker på filmatiseringen av min barndoms favoritbok Till vildingarnas land. När jag först fick höra talas om filmen var jag skeptisk, som man nog bör vara inför en film baserad på en bok som denna. Men efter att ha sett trailern räknar jag dagarna till den 16 oktober då den har premiär, helt övertygad om att den kommer att bli helt fantastisk. Det verkar som att filmmakarna har vågat kasta sig ut och tänja på gränserna i den egentligen väldigt korta berättelsen, och jag tror verkligen att de har lyckats. Att trailern sedan ackompanjeras av en helt sjukt bra version av Wake Up med Arcade Fire gör definitivt inte saken sämre. Jag räknar dagarna.

17:15

Åh, vad jag älskar att vara ledig! Idag har jag varit inne i stan med mormor, köpt böcker och fikat. Fick min första lön från bingon igår så jag tänkte att det var dags att spendera. Nu är jag hemma en sväng, ska duscha och byta om, sedan bär det av till mormor och morfar på middag och senare på äppelfest hemma hos Adam Fakta Fieber. Förhoppningsvis får jag vara ledig imorgon med.

20:38

Sitter och smuttar på en Virgin Mary och lyssnar på Vampire Weekend tillsammans med min käre far. Snart ska jag se på en brittisk kriminalserie och sedan dö av trötthet.

:

Ta buss 203 från Kvarnen mot Ropsten.
Den går från Kvarnen ca 07:15 
och kommer till Ropsten 07:27.

Vid Ropsten byter du till tunnelbanans röda linje 13 mot Norsborg.
Den går från Ropsten 07:30 
och kommer till T-Centralen 07:38.

Vid Stockholms central byter du till pendeltåg 36 mot Märsta.
Det går från Stockholms central 07:50.
Du är framme vid Märsta 08:26.

Restid 1 timme och 11 minuter.

Trevlig resa!


13:51


Sommarens två bästaste: Alkoholkonsumtion och ångest.

15:14

Igår kväll fick jag världens bästa överraskning. Vem kom gående uppför backen från bryggan om inte min allra allra bästa kusin Patrik? Vi firade hans ankomst med att simma runt ön och senare på kvällen gick vi hem till vår syssling Cia och drack oss fulla på vin. Patrik var min allra bästa vän när jag var liten och än i dag känner jag att landet inte riktigt är detsamma utan honom.

Nu:


Blåbär med mjölk, hängmatta, Beirut och hundra år av ensamhet.

17:55


Nu ska jag plocka blåbär!

re:stacks - Bon Iver

PETER, JOHN, JAMES.

Idag har jag åkt båt. Ensam i spöregnet på öppet hav i max fyra knop puttrade jag fram. Jag blev själv ganska förvånad då jag insåg hur otroligt tillfreds jag kände mig med livet just då. Jag älskar verkligen att åka båt. Nu lägger jag patiens och lyssnar på Jesus Christ Superstar. Funderar på om jag ska gå ut och plocka blåbär och baka en kaka. Vem är den här människan?

13:32


Fleet Foxes, Beirut, Bon Iver, Emmylou Harris, The Magnetic Fields, Velvet Underground, The Cure.

Än duggregnar det bara.

I LOVE YOU BUT I'VE CHOSEN DARKNESS


I Love You but I've Chosen Darkness måste vara det gulligaste bandnamnet jag hört på riktigt länge. Synd bara att inte musiken riktigt lever upp till de förväntningar som namnet inger. Lyssna själv här. På temat gulliga bandnamn ligger Say Hi To Your Mom fortfarande högt på topplistan. Gulliga men totalt intetsägande låtar med namn som Your Fangs och Your Brains Vs. My Tractorbeam. Helt omöjliga att ogilla med andra ord.

LA MER

Idag har jag läst, solat och badat tills jag fått russinfingrar. Här kommer en playlist, inte helt otippat med tema hav:
  • West Coast - Coconut Records
  • Till havs - Jussi Björling
  • Seaside - The Kooks
  • La Mer - Charles Trenet
  • Beyond the Sea - Bobby Darin
  • Sea of Love - Cat Power
  • Sea Breezes - Bryan Ferry
  • Så skimrande var aldrig havet - Sven-Bertil Taube
  • Deep Blue Sea - Daniel Rossen Home Recording - Grizzly Bear
  • Intro Jam & Marys of the Sea - Tori Amos


SEA SIDE


Jag har isolerat mig på landet och det känns lite läskigt men också helt fantastiskt. De närmaste dagarna ska jag bara bada, plocka blåbär, lägga pussel, läsa böcker, åka båt, skriva... Mitt landställe är en av de vackraste platserna på jorden. På ett sätt önskar jag att jag kunde ta med alla människor i hela världen hit och visa dem vad jag menar. Samtidigt tycker jag väldigt mycket om att ha en plats för mig själv. Nu har jag precis tagit ett kvällsdopp och sitter och ser på när min mamma och bror lagar mat. Livet är riktigt, riktigt bra.

CLAIR DE LUNE



Sébastien Tellier har gjort en fin cover på en ännu finare låt. Lyssna!

En kvarts ton

En libanesisk trumpetare
kom hem
efter tio års studier i Paris.
Som en främling kom han,
som den förlorade sonen.
Hans barndoms sånger,
det egna hjärtats melodi,
nynnade han på
men dom gick inte att spela.
Tonen var aningen falsk
eller någon annans statyett.
Så byggde han till
en fjärde ventil
som han spelade på
med ett av vänsterhandens
fem lediga fingrar.
Med dom nakna bergen
som fond
och den stilla vinden som skala,
spelade han
den mest märkvärdiga musik
man hört.

- Daniel Boyacioglu

15:22


Min älskade bror har gett mig en Moleskinealmenacka! Jag känner mig superpretto och jättecool. Just nu hänger jag med mina kompisar Hemingway, Picasso och Van Gogh och lyssnar på Stan Getz. Ikväll ska jag på kalas.

CIEN AÑOS DE SOLEDAD

 
Godmorgon. Jag sitter i soffan och äter nudlar samtidigt som jag sneglar på "En ung Jane Austen". Eller, mest sneglar jag på James McAvoy, om inte världens bästa så åtminstone en mycket bra människa. Romanser, romanser! Nu ska jag städa.

23:21

Världens sämsta bloggare är tillbaka. Arvika var fantastiskt, fantastiskt och dräggigt. Sedan jag kom hem jag har jobbat, druckit öl, hängt i Larsan och varit på en del andra äventyr... Imorgon börjar jag jobba tidigt så nu måste jag försöka somna. Jakob har fest på nedervåningen och det duggregnar utanför. Jag ligger och läser väl valda partier i Pappersväggar och försöker att bli av med min inre oro.

RSS 2.0