LUCKY LUCKY


Nu åker jag till Arvika!

14:53

Beirut, Lily Allen, Bon Iver, Antony & The Johnsons, Vampire Weekend, Grizzly Bear, Patrick Wolf... Att jag inte ska åka till Way Out West är kanske det största skämtet i världshistorien. Jag håller på att få panik just nu. Detta. Måste. Ordnas. Vad. FAN. Ska. Jag. Göra?

ÄLSKARÄLSKARÄLSKARÄLSKARÄLSKAR...


älskarälskarälskarälskar Beirut.

PLAYLIST

  • You don't know me - Ben Folds + Regina Spektor
  • I'm a Loser - Marianne Faithful
  • En annan typ av disco - Detektivbyrån
  • Tiger Mountain Peasant Song - First Aid Kit
  • Easier - Grizzly Bear

14:28


God morgon, eller vad det nu är just nu. Jag sitter ute i trädgården, dricker kaffe och lyssnar på Regina Spektors nya skiva. Det är kanon! Idag ska jag träffa älsklings-Helena som kommit hem från Cypern, bada och öla med mina arbetskollegor. Solen skiner (och första låten på skivan är rätt fin).

SO RICH SO PRETTY

Nu ska jag snart åka till jobbet. Hur mycket jag än uppskattar en sovmorgon känns det faktiskt lite segt att börja jobba när alla andra snart slutar. Ja, ja. Jag slutar väl runt elva någon gång, och då bär det av till Mattias inflyttningsfest. Därefter blir det troligtvis Spy Bar. Det var helt fantastiskt länge sedan sist.

14:22


Jag är helt pirrig i hela kroppen. Varför? Jag har Romeo och Julia-dag idag. Just nu sitter jag och tittar på Romeo + Juliet samtidigt som jag bläddrar i pjäsen i pappersform. Den ovan nämnda filmen har jag blandade känslor inför. Jag både älskar den och tycker att den är ganska töntig emellanåt. Men ÅH. Det finns inget så episkt som denna berättelse. Jag känner mig som någon sorts Madame Bovary, eller som en sån där tjej som blir så kär i Edward Cullen att inga andra killar ens kan komma i närheten, men mitt eviga ältande av Romeo och Julia sedan barnsben har verkligen fått mig att känna att - om kärlek inte är såhär, då kan det lika gärna vara.

When he shall die, take him and cut him out in little stars, and he will make the face of heaven so fine that all the world will be in love with night, and pay no worship to the garish sun.


O God, I have an ill-divining soul!
Methinks I see thee, now thou art below,
As one dead in the bottom of a tomb:
Either my eyesight fails, or thou look'st pale.

BTW.

Är det bara jag som undrar: Vad kommer hända med Beatlesrättigheterna nu?

KING OF POP


Michael Jackson är död. Jag har precis kommit hem och ligger och lyssnar på P3s tributtimme till mannen myten. Don't Stop 'Til You Get Enough?

MY MOON MY MAN


Idag är jag ledig. Detta är var jag hitills har gjort för att ta vara på min frihet: Ätit en fruktansvärt god lunch. Läst en ganska bra bok. Suttit ute i solen. Monterat en cykel. Duschat. Allt i ett ytterst makligt och sommarlovsaktigt tempo. Det har varit skönt, men nu känner jag att det är dags att rycka upp mig litegrann. Därför ska jag dra på mig ett par shorts, hoppa upp på cykeln och åka till Willys med Helena. Vi ska köpa klövermjölk och sedan avnjuta den i den strålande solen. PUSS!

Dagens låt: My Moon My Man - Grizzly Bear Remix - Feist

23:40


Idag har jag jobbat. Ätit middag med mormor och morfar. Blivit kär i en dansk bonde. Suttit på Lars Berg och njutit av utsikten tillsammans med Helena, Gustav och Philip. Nu sitter jag hemma hos Gustav. Lyssnar på The Dead Weather. Ska äta popcorn. Och se på True Blood.

TAKEAWALKONTHEWILDSIDE

Här sitter jag och försöker torka sömnen ur ögonen till Lou Reeds Perfect Day. Han sjunger om vilken bra dag han har, om hur han dricker sangria i parken, går på zoo och har fint sällskap. Min dag kommer med största sannorlikhet inte bli lika perfekt. Jag ska jobba om en timme. I Sundbyberg. Jag är megatrött. Men samtidigt lite taggad. Lite kul ska det faktiskt bli.

20:51

Just nu:
  • Lyssnar jag på Kungers och Navid Modiri och Gudarna
  • Dricker jag rödvin och "gin in tea cups".
  • Förbereder jag mig på att åka till F12 och kalasa.
  • Hänger jag med Gustav, Max och Randy
  • Är jag trött men lycklig.

07:22

God morgon. Jag äter en macka, lyssnar på Fairport Convention och ska snart åka till jobbet. Nu spelar vi bingo!

2

Under de senaste två dagarna har jag lyssnat på två nyutkomna skivor. Skivor som jag faktiskt tycker att ni också borde lyssna på. Den första är Patrick Wolfs nya The Bachelor, ett smått psykedeliskt men mycket soft album som verkligen faller mig i smaken. Det andra är Nouvelle Vagues nya album 3, som lätt hade kunnat passera förbi obemärkt men som ändå gnistrar till stundals, kanske i synnerhet under covern på Sex Pistols God Save The Queen. För att lyssna på skivorna på Spotify - klicka på respektive bild nedan.

   

RISE UP


Nu är jag hemma igen. Gårkvällen hos Lee var otroligt trevlig. Bjudvin, dans och trevligt folk. Kalas! Dock blev vi alla jättefulla jättefort och fick avsluta kvällen osedvanligt tidigt. Jag och Gustav vinglade hem till Helena och åt mackor. Det var värt. Idag har vi legat i Helenas soffa och sett på Made hela dagen. Ett riktigt fint tidsfördriv även om jag just nu känner mig otroligt rastlös efter att ha legat ner hela dagen. Snart kommer min fina familj som jag inte träffat på över en vecka hem från landet. Då ska vi äta sushi. Imorgon ska jag jobba. PUSS!

17:59



En strid ström av ord.

17:51

Eftersom Gustav är min själssyster bara måste måste måste jag göra en del saker som han gör, bara för att det är just han som gör dem. Som att skriva en lista med underliga och intressanta saker om mig själv. Jag gör ett försök:
  1. Jag har varit vegetarian i snart 11 år.
  2. Jag kan inte vissla.
  3. Men jag håller på att lära mig att rapa.
  4. Jag har aldrig varit kär.
  5. Jag är morbid OCH livrädd för döden.
  6. Jag pratar jättemycket och jättehögt och skäms för det ibland.
  7. Jag är vänsterhänt.
  8. Jag tycker att bada, läsa, skriva, skratta och dansa är det bästa som finns i hela världen.
  9. Jag tycker mycket om att hångla också.
  10. Jag framstår nog ofta som betydligt mer självsäker än jag är.
  11. Jag tycker inte om att prata om känslor men är ganska bra på att skriva om dem.
  12. Jag är bra på att lära mig långa texter utantill och kan ofta citera direkt ur läroboken på ett prov i skolan.
  13. Jag samlar på ord, känslor, drömmar och sammanträffanden.
  14. Jag försöker vänja mig av med att vara en sånt cynisk, pragmatiskt och bitter människa.
  15. Jag har ingen aning om vad det ska bli av mig.
  16. Jag skäms över hur pretto jag verkar när jag ska sammanfatta mig själv i en lista.

Det skulle kännas alldeles för tråkigt att döpa det här inlägget till "en midsommarnattsdröm"

Nu är jag nog redo att börja blogga igen. Det känns lite som om jag måste kliva över en tröskel för att komma igång igen. Jag ska göra mitt bästa och hoppa. I alla fall. Midsommar igår. En bra kväll, tro det eller ej. Saken är den att det är första midsommar någonsin jag firar i Stockholm. Tidigare har jag alltid varit ute på landet, men i år kände jag att det var dags för lite förändring. Slitna och borttappade efter Italien var vi kanske inte så förberedda som vi kunde ha varit inför kvällen. Det blev i alla fall sill, potatis, öl och mitt tappra försök till nubbe (blandade slattar av gin och rom) till nubbevisor som bara jag kunde. Vi var en ganska liten och udda men tapper skara som åt drack och dansade runt midsommarstången (Helenas parasoll) och på högtalaren (en pall). Mycket trevligt. Till slut begav vi oss iväg på kalas, en lång färd ut till Bosön där vi möttes av en minst sagt udda tillställning. Min första instinkt skulle vara att kalla det en värdelös fest, men tack vare bag in box-vin och och ogenerat "rejvande" (kvällens i särklass mest använda uttryck) blev det faktiskt riktigt bra ändå. Jag har ingen aning om vad klockan var när vi åkte tillbaka till Helena igen och fortsatte att efterfesta på vin och nattmackor. Vid halv sex la jag mig i Johans säng och läste första kapitlet i den första Harry Potter-boken. En bra kväll. Idag har jag varit parkerad i Helenas soffa tillsammans med henne, Adam och Scales och njutit av MTVs fantastiska Made-maraton. Nu har jag till slut lyckats ta mig hem för att mata sköldpaddor och duscha, innan jag åker hem till Lee på födelsedagskalas. Kanon!

ÄLSKLING

Jag är hemma.

17:27


Jag är typ sämst på att blogga för tillfället. I veckan har jag jobbat och förberett mig inför morgondagen då det bär av till Italien! Det ska bli så sjukt bra. Antagligen kommer jag inte kunna blogga så mycket då heller, men SO WHHHHAAAT!? Jag är megataggad. Det var jag för övrigt också när denna bild togs, på flaket i fredags. Jag vet faktiskt inte vad jag ska säga mer, så jag säger bara so long och PUSS!

VOTE


Nu har även DJ Trexx/Micke Lindgren från Grotesco gett sig in i valdebatten, och visar oss exakt hur coolt det är att rösta.

THE BOY WITH THE ARAB STRAP


Förresten kan Belle and Sebastian vara ett av världens finaste band. Det går inte att lyssna på dem utan att bli alldeles varm inombords. Dessutom har de några av världshistoriens sötaste texter. Lyssna bara här.

14:34


Godmorgon hjärtat! Idag skiner solen och allt känns rätt bra. Jag har ätit en lång frukost och suttit i trädgården och läst tidningen, nu ska jag lägga mig och läsa ett tag. Det är fruktansvärt skönt att kunna ägna sig åt ingenting, även om det bara är för en dag. Eller, ingenting var väl inte riktigt sant. Jag ska ju gå och rösta idag, vilket väl borde anses tillräckligt viktigt för att räknas som ett heldagsprojekt. VOTE OR DIE är det enda jag har att säga. Röstar man inte är man helt re.

14:22



Nu är jag fri. Hur känns det? Jag vet faktiskt inte. Just nu är jag för trött för att orka berätta om allt, jag kan bara säga att gårdagen var riktigt bra. Jag ska bjuda på mer detaljer inom en snar framtid. Så länge får ni hålla till godo med denna söta låt som Promoe och Timbuktu gjort, som handlar om att Sverigedemokraterna är sämst. Kanske just idag mer aktuellt än någonsin på nationaldagen en dag innan valet. Fy Fagerlund. Det finns ytterst få saker som jag hatar lika mycket som SD. Det skulle vara curry i så fall.

..


Nu känns det bättre. En smula i alla fall. Mest för att jag har nått insikten att det egentligen inte spelar så stor roll hur allt går imorgon. Det är klart att det skulle vara en katastrof ifall flaket inte kom, men i övrigt tror jag inte att vare sig dåligt väder eller diverse ölmisslyckanden på allvar kan förstöra dagen. För faktum kvarstår ju: studenten är för mig något jag gör tillsammans med mina nära och kära - och framför allt med Helena, Helena, Erik, Philip och Clara som varit mina bästa vänner och klasskamrater under de här åren. Jag börjar bli helt blödig här, måste försöka spara mina tårar till morgondagen. För det är riktigt slemmigt men sant, att utan dem hade mina år på Gångsätra inte varit någonting.

Nu ska jag försöka sova. Det blir en lång dag imorgon.

.

Jag har PANIK inför studenten imorgon.

04:43

K-k-k-knivsöder, b-b-b-bjudöl, r-r-r-rökmaskin, G-g-g-gångsätra!

Just nu känner jag mig jävligt studentikos. Jag är full och trött och glad. Om två timmar ska jag upp och åka till fucking jävla Birka. Grattis, Matilda, verkligen. Grattis.

13:32


Här är en fin bild också. God natt.

PLAYLIST

Jag är så stressad och tråkig just nu så att det inte finns. Imorgon och på torsdag måste jag göra 1000 saker, minst. Här kommer i alla fall en ganska förutsägbar playlist som skulle kunna få en att vilja ägna sig åt lite finfint fotarbete:

  • Ce Jeu - Yelle
  • The Magic Position - Patrick Wolf
  • American Boy - Estelle
  • Paper Planes - M.I.A.
  • That's not my name - The Ting Tings
  • Beat Control - Tilly and The Wall
  • Tell No One About Tonight - Le Sport

Spotify

12:09





Nu ska jag gå till skolan.
Lyssna och dansa.

BROTHERS


Jag har fjärilar i magen och kolsyra i hjärtat. Hjälp mig, hjälp mig, för snart exploderar jag.

MOTHERS

Ett litet inlägg om Beatles för ovanlighetens skull. För ett par dagar sedan läste jag i tidningen att man ska öppna ett Beatlesmuseum i Hamburg, som en hyllning till de två åren bandet spenderade där under det tidiga sextiotalet och till "The Hamburg Sound" (läs artikeln här). Igår var jag på endagsfestivalen Festivalen, och lyssnade på ett band som lät som jag föreställer mig att Beatles lät på den tiden. Costa Del Sol hette de, och var riktigt festliga tycker jag. Lite Beatles, en association och ett tips. Kan det bli bättre?

FATHERS



Godmorgon! Eftersom betyget sattes klockan åtta i morse är kraven officiellt sett NO MORE på Gångsätra Gymnasium. Matilda "pliktskyldig" Glaser kände ändå att hon måste prestera och planerade därför att infinna sig på litteraturvetenskapen klockan 09:00 imorse. Det kändes bra, liksom rättskaffens sådär. Vuxet, typ. Sedan lyckades hon självklart försova sig, och nu sitter hon ändå här och gör ingenting, med ångesten över det ofrivilliga skolket som enda sällskap. Cheers.

Annars tänker jag på livet, sommaren och kärleken, vilket inte är helt fel. Lyssnar på Pilate's Dream gör jag också. Inte helt fel det heller.

RSS 2.0