31/3


Idag var vi i Kreuzberg. Turk-Kreuzberg. Där älskar alla punk och vegetarisk mat. Vi älskar Kreuzberg. Nu har vi suttit i vår biergarten och druckit öl och skypat med coolektivet. Jag är bpo-peppad men försöker hålla mig i styr. Imorgon ska vi upp tidigt och flytta in i vår nya lägenhet (HURRA!). Sedan blir det fest, för fasen.

30/3


Berlin, meine liebe. (Jag freestylar fortfarande fullkomligt med hittepåtyska). Den här staden är i alla fall fullkomligt awesome. Idag gick vi upp tidigt och åkte och tittade på lägenheten. Den är helt fantastisk, sjukt snyggt inredd och ligger i världens mysigaste område. Efteråt promenerade vi runt i vårt nya hood Prenzlauer Berg som i ett lyckorus ett slag, och spenderade sedan resten av dagen åt att flanera, äta och dricka öl. Nu har vi suttit utomhus (UTOMHUS!) i vårnatten, och strax bär det av till hotellrummet för lite Löwe. Ich liebe Löwe. Dagens låt:

Beirut - Prenzlauerberg


bättre i berlin.


WOW! Vi är i Berlin! Jag och damerna sitter i lobbyn på vårt coola hostel och pratar med en snäll tysk som älskar Sverige och visar oss bilder på sina tyska favoritsmåstäder. Vi har redan hittat vår tyska motsvarighet till Törley; Löwe smakar precis lika prima och finns dessutom i smarta tjugocentilitersflaskor. Vad mer kan jag säga? Ölen är billig, falafeln skitgod och imorgon ska vi gå och titta på vår lägenhet. Det kanske är bättre i Berlin trots allt.

berlin baby.

Nu smäller det. Om två timmar lämnar jag coolektivets trygga famn, kastar mig ut, och landar förhoppningsvis någonstans i Berlin. Jag vet att jag borde vara sjukt förväntansfull. Och kanske är det sömnbristen som talar. Men jag känner mig mest livrädd.

J-j-jakob Hell-man.


Oj oj oj. Jag fick precis ett sms från min gamla vän Dick, som efter säkert ett års frånvaro återinträdde i mitt liv för att meddela en annan kär väns återkomst: ingen mindre än vår gemensamme kärlek och idol Jakob Hellman. I sommar kommer den senare turnera på riktigt för första gången sedan debuten 1989. Som en del av något sorts 80-talsjippo med Alphaville och Reeperbahn, förvisso. Jag kanske ändå måste åka till Eskilstuna i mitten av augusti.

TV4: Jakob Hellman gör comeback

09:55


Hej! Idag är det fredag och jag spenderar en mycket lugn morgon på väg mellan tvättstugan och lägenheten. Resten av dagen, samt helgen, lär spenderas åt att säga hejdå till alla och envar (och till vissa mer än andra). På måndag åker jag nämligen till Berlin! Åh herregud, jag vet.

smoking a lot of cigarettes lately.


Goddag. Jag sitter i soffan och lyssnar på regnsnön, dricker kaffe ur min Hemingwaymugg och väntar på att något ska hända. Vad som helst. Jag döljer mina svullna ögon med mina pimpigaste solglasögon, det känns väldigt Lady Gaga. I övrigt känner jag mig allt annat än spexig. Mer ensam. Gustav har åkt till Uppsala, Molly och Adrian ligger fortfarande och sover. Jag har varit vaken i över två timmar, men det känns som om dagen aldrig kommer ta fart. Istället drar jag ut på morgonen med Marina And The Diamonds - I Am Not a Robot och en klump i magen som enda sällskap. Fy för söndagar som denna.

18:52


Visst ja.
Jag skulle ju börja blogga igen.
Inte för att jag vet om jag har något att skriva.
Jag känner mig glad och ledsen och trött och rastlös och förvirrad om vart annat.
Så.
Nu har jag skrivit.
Jag adderar en bild på Helena från när hon var och hälsade på här i lägenheten tidigare idag.
Nu ska jag och Gustav äta ärtsoppa.

RSS 2.0