16:36


Jag har tagit en paus i städandet och provar min studentklänning. Snart blir det Pop Dakar!

TIGHTEN UP


När jag vinglade hem inatt tänkte jag glatt att "imorgon, då behöver jag minsann inte göra något särskilt alls". De sista veckorna (eller hela våren för att vara ärlig) har varit himla stressiga och jag tyckte mig verkligen vara förtjänt av lite ledighet. Imorse när jag vaknade kände jag mig mer stressad än någonsin. Förvisso är skolarbetet över, men det betyder inte att jag inte har andra grejer att stå i. Som att städa hela huset inför min studentmottagning på fredag. Eller att hitta de ultimata skorna till samma dag. Det kanske inte låter som den allra tyngsta arbetsbördan men tro mig när jag säger att jag kan bli neurotisk för mindre. Nu har jag i alla fall spenderat en timme ute i den gassande solen på altanen tillsammans med en kopp kaffe och min fina far, och känner mig någorlunda redo att sättas i arbete. GO!

.


Nu går jag och den här unge mannen och lägger oss. PUSS!

02:58

Okej, ålright, ta pussen och passa till din sängkamrat, okej, ålright...

ETERNAL.


Nu är min sista officiella skolvecka äntligen avklarad. Jag tar förvisso inte studenten förrän nästa fredag, men betygen sätts redan på måndag morgon och efter det är det bara lekstuga. Detta ska firas, ikväll med mousserande och vänner, imorgon på Pop Dakar. Kalas! Förresten föreställer bilden mina två snygga vänner Clara och Mattias, som jag har all anledning att vara avundsjuk på ikväll. På Clara för att hon får festa på Siesta, och på Mattias för att han får festa med sin meganördiga naturklass. Själv ligger jag i Helenas soffa tillsammans med Gustav och lyssnar på något tufft band som han gillar. Inte helt fel det heller.


19:49


Solen skiner! Idag har jag läst fina texter hela förmiddagen, och pratat om samma texter på eftermiddagen. Sedan blev det en snabbvisit på Bonniers Konsthall. Inga aha-upplevelser där direkt. Jag tycker att det är så intressant att det som ställs ut där ska vara avantgarde men i själva verket snarare känns bakåtsträvande och safe:at. Kanske är det så avantgarde att jag inte förstår det. Vad vet jag. Kanske måste man ge det mer tid, men den där omedelbara känslan av att bli uppfångad i något saknades. Det enda jag verkligen gillade Gabo Camnitzers installation Primal Intervals. Jag tänker inte ge mig på att försöka förklara den, kolla på den här filmen istället. När vi kom dit var det inget tufft band som spelade, och det mesta av väggen var redan nedriven. Bitar i olika färger och storlekar låg utspridda över golvet och det luktade damm och gips. Det gillade jag. Efter utställningen gick jag och Clara och handlade middag i Wasagrillen. Sedan satte vi oss uppe på en kulle och njöt av stekfett och solsken. Ljuva liv.

22:20

Idag har jag varit och kollat på 600 pensionärer som sjöng Abba i Berwaldhallen. Det var fett. Min bästa mormor fyllde år och var därför den som valde underhållningen. Sedan gick vi och åt middag på New Peking City. Asiatisk buffé och rödvin i finlandsbåtmiljö är flärd i bästa familjen Glaser-anda. Nu ska jag typ sova. Igen. Det är som att det är det enda jag kommer igår hur man gör.

XXIII.

As an unperfect actor on the stage
Who with his fear is put besides his part,
Or some fierce thing replete with too much rage,
Whose strength's abundance weakens his own heart.
So I, for fear of trust, forget to say
The perfect ceremony of love's rite,
And in mine own love's strength seem to decay,
O'ercharged with burden of mine own love's might.
O, let my books be then the eloquence
And dumb presagers of my speaking breast,
Who plead for love and look for recompense
More than that tongue that more hath more express'd.
O, learn to read what silent love hath writ:
To hear with eyes belongs to love's fine wit.

CATCHER IN THE RYE



Sällan har det känts så skönt att ligga nerbäddad i sängen som precis just nu. Jag kan knappt minnas när jag sov ordentligt senast. Kom precis hem, har varit på F12 och druckit Mojitos och lyssnat på fin musik med fint folk. Nu är jag helt slut, men imorgon är jag ledig. Då ska jag sova, läsa Räddaren i nöden och göra absolut ingenting. GODNATT.

VAD JAG VILL HA JUST NU:


En fin, rosa cykel


Riktigt slabbig bakismat


Dr. Spencer Reid


En fin tigertröja i bästa Bret McKenzie-anda.


En kattunge

Och mest av allt, att slippa hetsplugga på en så vacker dag.


MOLN


Ett inlägg innan sömnen tar mig i sin famn. Det blev en osedvanligt tidig kväll ikväll. Det är väl så det blir när man är utomhus och nästan. Desto trevligare var den dock. Fantastiskt trevlig faktiskt. Just nu ser jag ut som ovan (jag förstår verkligen inte varför jag envisas med att lägga upp dessa ocharmiga photo booth-bilder) och känner att det är dags att låta sömnen göra sitt inför morgondagens plugg-session. Matilda över och ut.

KUNG MIDAS


Bilden har jag snott av Adam och föreställer tre av de stiligaste och bästa männen jag vet. Rauwr.

Nu har jag varit lite dålig på att blogga igen. Jag har helt enkelt gjort en massa andra saker istället. Som att sitta i Humlegården och dricka folköl insvept i en filt. Eller som att köpa 100 gånger mer kläder än jag egentligen behöver. Eller att sitta hemma hos Emma och dricka rödvin och vara tredje hjulet under cykeln. Eller att bråka om politik och snygga tjejer på en fest någonstans. Eller att äta tryffelpasta och dricka tre espresso på raken klockan fyra på morgonen. Eller att ta första 201:an hem på morgonen. Allt förutom nu, då jag verkligen verkligen måste plugga och istället ligger här och försöker komma på ursäkter för att låta bli. Ikväll ska jag på 20-årsfest i ett skjul. Det kommer att bli fett.

16:39

Följ min blogg med bloglovin

Eller låt bli.

KOLLEKTIVLIV


Såhär. Nu. Tack.


15:32

Lite smådarrig i kroppen efter gårkvällens bravader känner jag ändå att jag har börjar få lite styr på mitt liv, eller åtminstone på den artikel för LT som jag planerar att avsluta innan kvällen. Jag har bara en distraktion. Jag har nämligen ännu en gång blivit sådär fullkomligt besatt av en låt. Jag vet att det är ett fullkomligt onormalt beteende, men ibland kan jag bara känna för att lyssna på en och samma låt minst 25 gånger i sträck. Det behöver inte vara en låt jag nyss hört för första gången, snarare är det ofta en låt som jag hört många gånger förut, men som plötsligt känns som fantastiskt träffande. Någon gång i våras var det Cold Desert med Kings of Leon, för någon månad sedan West Coast med Coconut Records. Ikväll började jag igen. Nu har jag lyssnar 12 gånger i sträck på Navid Modiri och Gudarna - Vi gör det här för att vi måste. Det finns inte ens på Spotify, utan jag tvingas sitta på YouTube och spela ett bildspel om och om igen. Men det är det värt. Lyssna på den du med.

CHARTERFYLLA


VI GÖR DET HÄR FÖR ATT VI MÅSTE

Jag skriver om allt
för att veta att jag finns
minns mer än jag borde
hela livet blir en film
Skinnflådd spådd att rita upp
en genväg härifrån
son till en revolutionär
född via mikrofon

04:47
solen har gått upp.
älskar livet.

12:02


Nu är jag i skolan. Tidigare idag var jag hemma hos Graffas. Han, jag och Erik hade tvättfest och åt popcorn. Nu sitter jag i skolan med Clara, Erik och Herb och försöker skriva ett arbete om fornnordisk mytologi. Ikväll ska jag dricka sprit.

07:32


God morgon. Det är jag, en stor portion stress, en mindre portion nattsömn, ett stundande spanskaprov - och Grizzly Bear.

23:37



Nu har jag gjort det igen. Suttit och stirrat in i väggen på tok för länge trots att jag har spanskaprov imorgon och knappt har pluggat och vips så gör ångesten mig handlingsförlamad och jag tänker att jag är fan sämst i världen. Jag kan skylla på Elvis Costello och Dr. Spencer Reid men i själva verket är det bara jag, jag, jag som är lat och klantig. Det är tur att det bara är två veckor kvar av skolan. Det finns liksom inte så mycket kvar för mig att röra till.

Och så den här låten.

FEATHERS

För någon månad sedan tipsade min vän tillika litteraturnörden Clara mig om hemsidan boktipset.se. Självklart skaffade jag mig en användare och frossade ett tag i möjligheten att få visa upp min alldeles lagom pretentiösa boksmak för världen. Jag och Clara pratade en del om fenomenet, och det dröjde inte länge innan vårt samtal kom in på sannorlikheten att träffa den där snygga, intellektuella litteraturkillen - som så envetet verkar gömma sig från oss båda i verkliga livet - via boktipset. Vi fnittrade lite åt hur perfekt det skulle vara, och blev besvikna när vi inte hittade en enda kille på listan över medlemmar med liknande smak som oss själva (vi hittade bara varandra). Sedan gick vi vidare, och det tog inte lång tid innan jag lyckats förtränga allt som hade med boktipset att göra. Idag blev jag påmind, och var snabb med att logga in för att se vad som hänt i min frånvaro. Nu visar det sig att en ny person följer min "bokhylla", som det så fint heter. Och det är en pojke! En pojke som heter Alexander, och är en le Clézio, Englund och Dagerman-man. Mitt hjärta bultar fort, och fantasin börjar genast skena iväg. Här är han ju, mannen i mitt liv! Skit i kärlek vid första ögonkastet, vi har ju 82 % liknande boksmak och har satt samma betyg (5/5) på Mästaren och Margarita! Det är nu det händer mina vänner. Wow.

Sedan börjar jag skratta. Jag skrattar när jag tänker på hur det skulle se ut om vi två av någon anledning skulle inse att vi var gjorda för varandra och bli ett par. Tänk när vi sedan sitter där hand i hand på någon fest någonstans, och man frågar oss den mycket artiga måste-fråga-frågan "jaha, hur träffades egentligen ni två?" Jag skrattar när jag tänker mig hur vi skulle skruva på oss och se lite besvärat på varandra och den nyfikne, och sedan erkänna att "vi träffades via en internetcommunity som heter boktipset.se" Ett förhållande har ju dött av mindre påfrestningar än så.

I WANT YOU

http://www.dn.se/kultur-noje/kronikor/fredrik-strage-genom-att-ladda-ner-ett-album-flera-ganger-snuvar-man-artisten-pa-massor-av-kosing-1.851474

ett smått rebelliskt inlägg i fildelningsdebatten.

14:13


Helgens bravader har fått min förkylning att återvända och gett mig kramp i vaden. Men glad var jag ju uppenbarligen.

Hej konsument

Favoritgata (i Stockholm): Slutet på Urvädersgränd och början på Kvarngatan.
Favoritdrink (och i vilken Stockholmsbar)? Vem har råd att dricka drinkar?
Äter lyxmiddag på (i Stockholm): Hemma hos Helena Herb.
Bästa mikromaten: Gårdagens uppvärmda.
Favoritförort (i Stockholm): Blackeberg?
Fikar gärna på (i Stockholm): Copacabana har Stockholms finaste kattkuddar. Annars måste jag säga "The Café" i Larsbergs centrum.
Bästa lunchställe (i Stockholm): När jag väl har råd att äta lunch i stan blir varje upplevelse episk, men för det mesta blir det två Wasa Sandwich på stående fot i tunnelbanan.
Bästa brunchen (i Stockholm): I valfri park med baguetter och rosévin.
Bästa kaffet (i Stockholm): Latte på Tevere
Bästa konsertlokalen (i Stockholm): Debaser Slussen, Stockholmsterassen
Bästa baren: Dovas för priserna och karaoken, annars Le Bar Rouge för inredningen eller Knast för musiken. Kanske.
Här bjuder jag mamma på middag: Lydmar eller Soldaten Svejk.
Här bjuder jag pappa på middag: Debaser Slussen, strömmingskiosken vid Slussen eller vårt lilla hemliga ställe nere vid själva slussen på Slussen.
Senaste Stockholmsupptäckt: Läkarmissionen i Alby, när vi väl hittar dit.
Senast sedda teater-/dansföreställning: Final på Dramaten.
Senast sedda utställning: Jag går förbi estetelevernas vackra papier-maché-möbler varje dag i skolan.
En bra gå bort-present: Just nu är jag lite inne på att ge bort såna där godis-kaktusar som var ett givet inslag på kalasen i lågstadiet. Annars blir det väl en disktrasa med en dikt på eller en flaska olivolja.
Favoritlyxartikel: En delicatoboll på en skoltisdag.
Läser just nu: Kalla det vad fan du vill av Marjaneh Bakhtiari
Läser helst: Allt utom chic-lit och deckare.
Favoritråvara: Avokado.
Favoritfärg: Jag hatar färg.
Favoritmärke: Minst 100 stycken och alla är megadyra.
Favoritskor: Dessa
Klädkonto per månad: Cirkus 500 - 700 spänn. De pengarna jag inte spenderar på öl med andra ord.
Dricksprocent: Minst 10 - annars vågar jag inte se personalen i ögonen när jag lämnar restaurangen. (TÖNT!)
Modeförebild: Ziggy Stardust, Allison Mosshart, Cory Kennedy och din mormor.
Motionerar: Aldrig.
Mest överskattade affär (i Stockholm): Lär finnas i Sturegallerian.
Det dyraste jag har köpt: Min Acnejacka.
Favoritprodukt på Systemet: Alla bag-in-boxar under 200 kronor och allt annat under 100.
Favoritprodukt på Apoteket: Resorb, Försvarets hudsalva
Bästa fyllekäket: Sojakorv på korvkiosken i Slussen,
Lyssnar på: Just nu Cat Power och Röyksopp.
Bästa förfestmusiken: En tema-playlist på Spotify (allt om Jesus, allt med mat osv.)
Senast gnolade: Heartbeats.
Senast köpta skivan/-låten: Elvis Costello - This Year's Model
Mitt sämsta köp någonsin: Jag är bäst på att köpa dåliga saker. Framför allt skor som är för små och second hand-väskor som går sönder på fem minuter.
Dansar helst till: Yelle, The Kills, Cut Copy, Spank Rock, Broder Daniel, M.I.A, The Strokes, Le Tigre, Patrick Wolf, Lucky Twice, Abba, The Gossip. Ja, ni fattar.
Senaste impulsköp: Världens finaste fågelklänning från Monki.
Senaste fyndet: Hittade en burk tomatsås i skafferiet alldeles nyss. Värt.
Senaste secondhandfyndet: En skinnportfölj för 200 pix på Stadsmissionen. ¨
Fulaste klädfärg: Jätteorange
I dvd-spelaren/datorn: Brideshead Revisited (tv-serien)
Användbar pryl: Silvertejp, säkerhetsnålar, papper och penna.
Mode jag aldrig vill se igen: Jag är alldeles för ombytlig för att få besvara en sån här fråga. Det jag hatar idag har jag med största sannorlikhet på mig imorgon.
Värsta huvudbonaden: En sån här. (förlåt www.miasshopping.com)
Bästa huvudbonaden: Mitt huvud är på tok för stort för att något ska få plats på det.
Favoritaccessoar: Ungefär 200 halsband och 150 armband. På en gång. Toppas gärna med något paljettbestrött.
Bil/Transportmedel: Cykel, buss och tunnelbana.
Återvinner: Mindre än jag borde.
Hejar på/håller på: Elfvik, såklart?
Så får jag tiden att gå i kollektivtrafiken: Läser, tjuvlyssnar, dagdrömmer.

Spana in Gustavs svar också!

NASHVILLE SKYLINE


Det finns vissa städer som jag alltid känt någon sorts barnslig, obeskrivbar dragning till. Ofta är orsaken någon typ av litterär referens, såsom Orhans Pamuks Istanbul eller Jonathan Safran Foers Ukraina. När det kommer till min förkärlek till Nashville är den ursprungligen knuten till ett av mina absoluta favoritband - Lambchop. Sedan finns där ytterligare 1000 anledningar till att jag vill besöka staden. Och någon gång tänker jag göra det. Vill du följa med?

KEATS

http://www.dn.se/kultur-noje/film-tv/jane-campion-cannes-bright-star-1.867987

19:58



Jag har lyssnat på Fairytale med Alexander Rybak typ 100 gånger idag, det snurrar i mitt huvud och jag tror att jag håller på att bli vansinnig. Jag kan fortfarande inte avgöra om den är bra eller inte. Men att han är det, det kan jag säga säkert.

OVERTURE



fler tidiga sommarmornar.

JESUS CHRIST SUPERSTAR

Jesus Christ Superstar är och förblir världens bästa musikal.

To conquer death you only have to die.

SPOTIFY

17:22




Toothpaste kisses kan vara ett av de absolut sötaste namnen jag någonsin hört på en låt.

HYPE MACHINE

Joe And Will Ask? - Claymore (Original Mix)

DANCE DANCE DANCE


.


PPPS

Jag och Graffe ligger i min säng och har nyss vaknat. Vi diskuterar gårkvällen (som var ett intimt och otroligt trevligt fylleslag) och den kommande kvällen (som kommer att spenderas på long-time-no-see-Ace). Idag ska jag utföra lite journalistiska duties, och sedan ska jag på teater med min mormor. Det sämsta med idag är att jag nyss insåg att jag förstört min lillebrors telefon genom att släppa den i ett badkar. Det bästa med idag är att jag inte är det minsta bakfull.

21:49

Jag anar en trend i bloggosfären. Själv har jag aldrig varit något stort fan av modebloggar. Lite ytligt, liksom. Nu tror jag mig dock ha hittat min nisch som bloggläsare, och jag anar att jag inte är ensam. Bloggar om tonårsmammor är det nya svarta! De ska gärna ha rubriker som "15 år & Gravid med tvillingar" eller "17år & trebarnsmamma! (18 nu)" Jag tror starkt på att detta är en blogggenre som kommer att slå stort (om den inte redan har gjort det. GO TEENAGE MUMMY!

(mina vänner är så jävla sega, jag håller på att dö av uttråkning)

WATCH YOUR STEP


Ett direktmeddelande till Gustav: Det är fredagsmiddag hemma hos familjen Glänser-Glaser. Föräldrarna är i Norge, och vi här hemma firar deras frånvaro med en riktig festmåltid. På menyn står Billys-pizzor, Sourcream and onion-chips, Sourcream and onion-dip och majs. I baren serveras CocaCola, rosévin, alkoholfri öl och Skittlesvodka. FEST!

YESPLEASEMARKUSCOMETOME



Jag är fortfarande megasnuvig men jag är glad också. Därför har jag låtit Helena, Emma och Erik bjuda hem sig själva till mig. Vi ska dricka vin, Mojitos och GT och lyssna på musik och sånt. Låter som en ganska bra förkylningsfylla. Nu värmer jag upp med lite svenskt och lite franskt:

  • High Drama - Laakso
  • Ce Jeu - Yelle
  • Sanningsdan - Säkert!
  • Pandi Panda - Chantal Goya

15:48


Jag har tagit en paus i min extremt envetna pluggande för att se på när min lillebror silar Skittles-vodka genom ett kaffefilter. Jag kan faktiskt inte avgöra ifall det känns extremt omoraliskt eller bara skitkul. Vodkan han använt till sin egenuppfunna brygd kommer från Kazakstan och är gjord på extrakt från rådjurshorn. Nu ska vi kolla på Chuck.

14:31


Fick precis ett samtal om att jag inte behöver jobba den 4 och 5 juli. Med andra ord: Arvika, här kommer jag! Det kommer att bli så jäkla fett! Annars lyssnar jag på Kings of Leon, David Bowie och Modest Mouse samtidigt som jag skriver ett arbete om fornnordisk mytologi. Vem var det som sa att jag inte var bra på att blogga?

THE BUCKET



Inatt drömde jag att jag var och såg Kings of Leon på en ö mitt ute i havet. Sista låten var The Bucket, och när den var slut hoppade Caleb ner i det ganska tomma publikhavet, tog mig i handen och körde iväg med mig på en flakmoppe till en efterfest. Skulle nog våga påstå att det var en av de bästa drömmarna jag någonsin haft.

RE:STACKS

Jag har lovat Gustav att jag ska blogga idag, och självklart planerar jag att hålla mitt ord. Saken är bara den att mitt huvud är så fullt av förkylningsslem att jag knappt kan formulera den där meningen. Kreativiteten är inte på topp, med andra ord. Det är inte heller lätt att sitta och skriva på slutuppgiften i litterär gestaltning som ska vara inlämnad ikväll. Men nog med självömkan. Nu har jag i alla fall uppfyllt mitt löfte någorlunda väl. Återkommer troligtvis senare.

06:01



VI SES

NOT TONIGHT

Klockan är 05:53 och jag har inte nyss kommit hem. Annars känns det som det enda vettiga att syssla med vid den här tiden, bortsett från att sova då. Nej, istället har jag nyss gått upp, och pendlar för tillfället någonstans emellan sinnestillstånden lobotomerad sengångare och sovande. Förvisso ska jag inte klaga. Anledningen till att jag stigit upp så okristligt tidigt är att jag om ett par timmar förväntas befinna mig på ett plan till Cypern. Jag kommer hem på söndag igen. CIAO!

MÄN # 1



Zach Condon/Beirut

CIGARETTES AND CHOCOLATE MILK


  • Cigarettes and chocolate milk - Rufus Wainwright
  • Anywhere I lay my head - Scarlett Johansson
  • All the trees of the field will clap their hands - Sufjan Stevens
  • 5:55 - Charlotte Gainsbourg
  • Elephant gun - Beirut
  • Train song - Feist + Ben Gibbard
SPOTIFY

FAWN

Nu lyssnar jag på Scarlett Johansson, och det tycker jag att du också borde göra. Ibland tänker jag att jag är den enda i hela världen - eller i alla fall den enda jag känner - som verkligen, verkligen tycker om hennes musik. Det borde jag inte vara. Hon är najs.

A BICYCLETTE



Gustav tycker att jag har blivit dålig på att blogga, så nu måste jag bli bra på det igen. Det är söndag, just en sådan där söndag då det känns som alla är bakfulla. Det är inte jag, och kanske är det lite konstigt. Själv är jag bara lite seg, men blir glad av att lyssna på fransk myspop, skriva på min slutuppgift i litterär gestaltning och umgås med min mamma. Och ta fula bilder på mig själv med photo booth och göra ännu fulare animationer. De allra flesta människor är så sjukt snygga i mask. Själv ser jag mest som någon i Björnligan. Och jag gillar det.

HIPHOPPER


Nu ere fezt.

DIE YOUNG

GAH! Efterfest hos Graffas! Det är kalas! Vi lyssnar på Maia Hirasawa, MGMT och sånt. Nattpop, typ. Dricker Lapin Kulta och ÅH vad livet är bra ibland!

RSS 2.0