You blink when you breathe and you breathe when you lie.

Åh, jag är hemma. London var värt. Fantastiskt värt. The Dead Weather liksom. Wow. Mer om det senare. Nu måste jag nämligen rycka upp mig ur min dvala och försöka styra upp någon sorts maskeradkostym. För ikväll blir det fest.

09:22


Fel land, rätt språk. London ska vi. Nu. Hemma lördag. IH! Puss

LONDON CALLING


ÅH! Nu är det typ 20 timmar tills vi sitter på planet mot London och jag är så taggad att jag knappt kan sitta still. Det slog mig just att jag kanske borde göra lite mer research. Var vi (jag) ska shoppa, vad vi ska se/göra, var vi ska gå ut och så vidare. Jag har ju varit i London tidigare men just nu känns det ändå som om jag inte har någon koll. Fasen, nu är det synd att det är min medresenär Gustav som är min mest aktiva läsare. Vet du?

ska vi leka en lek?

Okej, vad kul! Då börjar vi:

1. Tänk på det absolut sämsta band du kan komma på inom den så kallade "rock"-genren. Skriv ner ditt svar på ett papper.
2. Tänk på den sämsta och mest autotunade (men roligaste) hiphop-gangstern du vet. Skriv svaret bredvid det första.
3. Föreställ dig att dessa två bestämde sig för att göra en låt tillsammans. Skriv ner vad du tror att deras låt skulle heta, alternativt det töntigaste låtnamn du kan komma på.

Har du gissat färdigt? Vad blev svaret?



RÄTT!

Weezer (Feat. Lil Wayne) - Can't Stop Partying

Hur kunde du veta det?

FREE DAWIT


Idag fyller Dawit Isaak 45 år. Det innebär att han suttit fängslad i Eritrea i 2956 dagar. Det är över åtta år. Han har tre barn. Han är 45 år. Det är inte säkert att han någonsin kommer att få se dem igen. Allvarligt, nu tänkte jag försöka uppmana till handling här. Så upptäckte jag att Amnesty inte har några pågående aktioner. De kan man i alla fall hålla utkik efter här. DN har också en mycket informativ Dawit Isaak-sida. Den hittar ni här. Sedan har vi stödföreningen Free Dawit. På deras hemsida finns massa bra information om vad du kan göra. Gör det. För åtta år är åtta år för mycket.

UPD: Av en slump upptäckte jag precis att det hålls en manifestation utanför Eritrianska ambassaden här på Lidingö idag. Det håller på till fyra, om du hinner svänga förbi. Puss!

21:47


Julian Casablancas - Tourist

.............................................................................................


21:14


Hej hopp. Jag har precis ätit middag.
Nu sitter jag och pratar om Sverigedemokraterna med min lilla familj.
Ytterst intressant. I övrigt är allt gott. På onsdag åker jag och Gutti till London.

23:50

Said The Whale - Out on the Shield

Godnatt!

ÅH!


Vilken fantastisk feelgood-film. Åh, åh, åh. Jag har världens crush på Patrik just nu.
En fiktiv, femtonårig bad boy. Åh, åh, åh.

20:19

Vilken fantastisk söndagkväll. Jag sitter och äter middag bestående av ostmackor, mjölk och inlagd ingefära. Så jäkla gott. Dessutom lyssnar jag på Modest Mouse, ett av mina absoluta favoritband som tyvärr fallit i glömska den senaste tiden.

Nu ska jag kolla på Patrik 1,5. Kan det bli bättre?

FUCKING CROISSANT!


Imorgon skulle jag se Jamie T. Som jag hade längtat. Visst kändes det lite ovärt att jag troligtvis hade varit tvungen att gå ensam, men ändå. Jamie T. Nu har han ställt in. Allt är synd och skam. Fy fan. Piss.

Bad kids all my friends are bad kids Product of no dad kids Kids like you and me Bad kids all my friends are bad kids


Nu är jag äntligen hemma, efter en lång helg på flykt. Och vilken helg sedan! Idag hade vi bestämt oss för att fira Helena som fyllde år för nästan en månad sedan. Vi hade bokat ett karaokerum på Bamboo Palace där vi åt sjuka mängder mat, drack sjukare mänger öl och sjöng för allt vad vi var värda. Det var fantastiskt. Sedan promenerade vi till Ace. Jag går inte dit särskilt ofta, tycker inte att det är något höjdarställe direkt. Men jävlar vad kul vi hade ikväll! Musiken var oslagbar och vi dansade, dansade och dansade så att det kändes som om benen skulle gå av. Imorgon kommer jag att ha träningsvärk, men det råder ingen tvekan om att det var värt det. Allt var bara perfekt. Nu känner jag att mina ögon snart kommer att stängas. Imorgon ska jag göra något vettigt. Dagens låt: Bad Kids - Black Lips. Godnatt!

BROOKLYN in Larsberg

Gästinlägg av Helena Campbell-Westlind.

500 days of summer, en film, workprint om jag ska vara precis.
En pojke, en flicka. Helt vanlig problematik, inte så speciell egentligen.
Efter en kväll vid en bronshäst och minnen av Frej och Viggo känndes det helt rätt.
Manéret var fint, tidlöst 60-tal, svartvitt och repliker som:
"If she says hey instead of hi, she's a lesbian"
Men berättelsen var en tickande klocka, dag ett till dag femhundra, (som lyckligtvis blev dag ett igen).
I en stad som aldrig fick ett namn, som kanske inte ens fanns.
Jag vet inte vad jag ska säga, om det var inspirerande eller bara casual.
Någonting var det, värt att se om man inte är töntig.

Just nu lever vi i en stad långt borta från Stockholm, Lidingö.
Vi bestämmde att det var Brooklyn.
Matilda sitter näst intill naken i mitt fönster, det är en vacker syn, få förunnad.
Vi lyssnar på Soundtracket, det finns inget imorgon, inte idag iallafall.
Snart ska vi bli 10 år äldre, ja 28 år, för vi ska på Restaurang och sjunga kareoke, vuxet ja, men förhoppningsvis skojigt. Om man får säga så när man är 28, nej.
Vi är rena iallafall, jag gjorde ett akvarium i mitt badrum, med 5 centimeters vattendjup låg jag och skrattade på golvet i duschen.
Nu har vi bråttom och Matilda är inte naken längre, men jag är.
God Kväll!

05:43


God dag yxskaft, gotnatt hattifnatt. Nu är jag hemma hos den här snygga damen efter en lång men samtidigt kort kväll. Konstig Klubb var både kul och tråkigt. Efteråt fick jag rida på en bronshäst. VÄRT. Vid stänging bar det av en kortis till Berns, och sedan vidare till gamla hederliga Spy Bar. Vi var så himla peppade jag och Helena, men beslöt oss till slut för att knyta oss vid kvart i fem. En riktigt fin kväll måste jag säga. Nu ska vi fyllekäka. So long, flaggstång!

Ps. På Spotify rullar en playlist som jag precis komponerade ihop. Lyssna, sa jag!

hur många gånger kan man skriva rock i ett blogginlägg?

Det är förfest hos mig ikväll, och temat är självklart ROCK! Inte dåligt alls, särskilt när man är med två av de rockigaste man känner, nämligen KaGun och Rock-Graffe. Här ska det drickas Kung, och sedan ska vi fan rocka! (rock)


Communication Breakdown - Led Zeppelin

fem fredagsfint




Fredrik Strages krönika i DN idag om "geografiskt wiggerbeteende".

Belle & Sebastian - Here Comes the Sun (beatles)



fabriken ikväll.



11:16


Äntligen fredag!

The Killers vs La Roux - Smile like you're bulletproof


23:35



Nu har jag skickat in min artikel till tidningen. Vet ni vad det innebär? Jo, att jag är nästan ledig i nästan två veckor. Två veckor som jag ska fylla med en massa bra grejer. Mest av allt ska jag till London på onsdag. Och först av allt ska jag sova mitt svåraste. Förlåt för en sjukt töntig låt, men jag är för trött för att tänka nu. GODNATT!

16:58


Nu är jag hemma. Helena och jag tog massa bilder på mig inför artikeln. Bland annat den här.
Nu ska jag nog ta en powernap.

same same same same lame


Jag ligger hemma hos Helena och kollar på när hon lagar mat. Jag var bara tvungen att uppdatera eftersom det inte kändes bra att ha Sofi Fahrman längst upp. Haha. Snart gå ut och ta en bild till artikeln. Sedan ska jag hem och skriva klart. Ni kan inte föreställa er hur gott jag kommer att sova inatt. In the Aeroplane Over the Sea - Neutral Milk Hotel

manifest för ett nytt litterärt (mode)decennium?


Sofie Fahrman debuterar som romanförfattare. Eller var det en självbiografi? Svårt att förstå när man läser DNs beskrivning av boken:

"Bokens huvudperson heter Elsa och har flera likheter med författaren. Boken börjar när Elsa återvänder från New York, får jobb i Stockholm och startar en modeblogg som tar henne allt längre in i den modevärld hon fascineras av. Persongalleriet består dels av personer som nämns med sina riktiga namn och dels av påhittade karaktärer eller verkliga personer som fått nya namn. Målet har enligt Sofi Fahrman varit att boken ska kännas ”på riktigt”."

Kommer du läsa "Elsas Mode"?

Läs hela artikeln på DN.se

PS. Författarskapet tycks vara vinterns stora trend. Både Blondinbella och Ebba von Sydow uppges också jobba på sina debuter. Jag ryser av tanken på en framtid där författaraspirationer är lika vanligt förekommande som nitskärp och pälsmössor i modebloggssverige. Och så har jag, om än ofrivilligt, sällat mig till skaran som står bakom prettomupparna som författade Manifest för ett nutt litterärt decennium för en tid sedan. Hjälp, när hände detta?

kids

Åh, nej. Jag sitter på Café de Calma, Lidingös mest menlösa, men också centrala café. Egentligen tänkte jag sätta mig på biblioteket och jobba men koffeinbehovet, det koffeinbehovet... När jag kom hit var det helt tomt. Jag beställde mitt kaffe och satte mig längst in i hörnet. Tyst. Lungt. Varför går jag inte hit oftare, hann jag tänka, innan helvetet bröt löst. In genom dörren brakar fyra småbarnmammor med tillhörande barnvagnar med innehåll. Nu känner jag att jag lika gärna hade kunnat gå och sätta mig på Leklandet uppe i Torsvik. Det är nog lugnare där.

09:53


Jag är så trött så att jag inte finns längre. Poff, där gick jag upp i rök. Jag har redan varit vaken i två timmar.

Julian Casablancas - River Of Brakelights


everywhere/anywhere/nowhere

Ett sista nu, sedan ska jag verkligen sova. De senaste dagarna har jag gått och varit nostaligisk över Vampire Weekends regnspelning på Way Out West i somras. Så jäkla bra. Här kommer en cover. Matilda OUT.

Vampire Weekend - Everywhere (Fleetwood Mac cover)


00:21


Snacka om coolt. Matilda "HTML" Glaser har gått bananas med designen på bloggen. Resultatet?
Så jäkla snyggt förstås! Vad tycker du?

(Jag vet inte när jag sov på natten senast.)

23:23


Nu är det playlistdags. Och vilken playlist sedan! Det är sällan jag är såhär nöjd med en av mina egna skapelser. Klicka på den för att lyssna, vetja! Nu ska jag sova. Puss!

19191919191919191919191919191919191919


Nineteen, you're only nineteen for god's sake, YOU DON'T NEED A BOYFRIEND.

Det där med att vara nitton kan vara himla ensamt ibland, om ni inte redan visste det. Det gör ni nog.

warszawa/heroes/what in the world/

Jag sitter i köket och jobbar och fryser. Alla fönster är öppna. Jag måste ha det kallt när jag jobbar. Jag tänker bättre då. Lyssnar på David Bowies liveskiva Stage. Den är bra. Jag har lyssnat på tok för lite på David Bowie den senaste tiden. Nu börjar jag känna av abstinensen. Lyssna du med: HÄR! Jag dör litegrann. David Bowie är verkligen bäst.

The Panda Project


Dagens tips: Bästa PSL skrev igår om Kristian Anttilas nya projekt: Universal zoo. Bandet består av Kristian, hans flickvän "och ca 50 pers till". Tanken med projektet är precis så fin som den låter: att rädda djur och sånt. Som Kristian själv uttrycker det "Frukt är godis och djur är kul". Tycker ni att Forever Young är bra men lite ytlig och pandor är söta kommer the Panda song definitivt bli er nya favoritlåt. Singeln kommer ut inom kort och pengarna som kommer in ska gå direkt till att "rädda djuren". Frågan ingen vågar ställa är väl om Anttila menar de verkliga djuren, eller den kraftigt utrotnignshotade arten människopandor, även kända för att ha utgjort en majoritet av Kristian Anttilas fanbas. Människopandorna själva intresserar sig dock främst för (eller våndas över) det faktum att Kristian Anttila för en gångs skull sjunger på engelska.

Lyssna på the Panda song på Myspace
Läs om Universal zoo på PSL


15:23


Hej och hå. Man ska inte ropa hej förrän man kommit över bäcken som det så fint heter, men det känns faktiskt som om jag kommer kunna känna mig riktigt nöjd med mitt arbete idag. Delvis kan de ha att göra med att jag sysslar med sådant som jag tycker är så himla kul: research. Jag känner mig hemskt viktig där jag sitter vid mitt köksbord och skickar ett mail hit, ringer ett samtal dit, för att sedan samla all information i ett worddokument och ett antal post it-lappar och sakta med säkert se min artikel växa fram. Nu väntar dock dagens kraftmätning, ett mail till kommunfullmäktige Paul Lindquist. Eftersom skolarbetet har kommit i vägen har jag skjutit upp det här alldeles för länge nu, så det är bara att hålla tummarna för att han hinner svara innan deadline. Ålright, okej, nu kör vi.

10:42



Idag är jag mitt tröttaste. Trots att jag har varit vaken i över en timme känner jag mig som om jag fortfarande sover. Nu ska jag skriva ut några grejer, äta lite lunch och sedan ska jag till skolan. Förresten, låten heter Bobby Malone Moves Home och bandet Casiotone for the Painfully Alone. Bra va?

where the wild things are


Det här bådar gott inför premiären den 27 november. Det gör soundtracket med. Jag skulle vilja säga att Karen O And The Kids är som gjorda för filmen, men det är de väl också. Fruktansvärt bra tror jag i alla fall att det kommer bli. Lyssna på den här, till exempel:

Karen O and the Kids - Heads Up

(Visste ni förresten att "the Kids" består av bland andra Bradford Cox från Deerhunter, Jack Lawrence från The Raconteurs samt Brian Chase and Nick Zinner från Yeah Yeah Yeahs? Inte så barnsliga typer som namnet antyder, med andra ord.)

headache/heartache

Ikväll har jag spelat teater. Och slagits med Otto. Trillat och slagit huvudet i ett element. Och fått en bula vid tinningen. När det hände grät jag faktiskt lite, men skrattade mest. Typiskt mig, jag skrattar och gråter alltid samtidigt. Det måste vara ytterst förvirrande för omvärlden. Nu har jag i varje fall ont i huvudet. Kanske har jag fått en liten hjärnskakning ändå? Skit samma, Otto håller på att skämmas ögonen ur sig och jag vet att jag kommer ha en hållhake på honom i resten av mitt liv. Det är värt lite smärta.

wish/the cure


Idag är det den här The Cure-skivan som gäller. Kanske till och med ännu bättre än gårdagens. Åh. Klicka på bilden för att lyssna. Ganska perfekt när man skriver om hösten, kan jag meddela.

this is Halloween.


Jag har tagit en paus i pluggandet och sitter och funderar på vad jag ska klä ut mig till på Halloween. Jag är egentligen inte särskilt förtjust i själva konceptet med högtiden som sådan, men har aldrig tackat nej till en maskerad och är därför riktigt taggad. Men nu är det dags för förberedelser. Jag älskar att klä ut mig men skjuter ofta upp planeringen till maskeraddagen, och resultatet blir för det mesta därefter. Nu tänkte jag försöka börja planera i riktigt god tid. Men vad fasen ska jag vara? Jag har en tendens att vara lite väl överambitiös i utklädningssammanhang och brukar därför ha problem med att genomföra mina högtflygande planer. Något annat som hindrar min tankeverksamhet en smula är det faktum att jag just nu bara kan komma på en enda riktigt läskig person. Gissa vem.

Ghosts - Ladytron


Jag har varit väldigt inne på spöken de senaste dagarna. Det började med Hamlet och har nu övergått i en återupptäckt av fantastiska Daniel Johnston (mer om honom senare). Alldeles nyss kom jag också att tänka på den här fantastiska låten. För att inte tala om videon. Varsågoda.

thunder$troke


Beaten Awake är typ så indie man kan bli år 2009. Och det vill inte säga lite.

Beaten Awake - Thunder$Troke



13:37


Karta över de mest använda orden i Jimmie Åkessons uppmärksammade artikel dagens Aftonbladet. Jävla idiot.

Ett lustspel, ett sorgespel och en höstskildring står på schemat för dagen. Ungefär hälften är avklarat. Den här veckan kommer bli intensiv, men än så länge går allt enligt planerna. Och sedan är jag ledig.

the head on the door/the cure


Vilken skiva! Den somnar jag till nu. Klicka på bilden för att lyssna du med.

Passion Pit - The Reeling


21:21

Klubb Saga igår var så obeskrivligt bra att jag blev kär. Flera gånger om till och med. Först blev jag kär i Nils (visst hette han så?). Jag blev kär i hans extrema nervositet och de där texterna som var så fina. Hur han när han var som allra bäst lät lite som en kombination av Conor Oberst och någon annan som kändes rätt då men som jag inte minns idag. Sedan blev jag kär i Melpo Mene, som var så stilig och underfundig och levererade så fantastisk musik. Till sist blev jag kär i Parker Lewis. Inte bara i musiken, utan i hur han drog fram en utklipp ur Aftonbladet och såg på oss med de allvarligaste ögonen jag sett på länge. Hur han fick oss att lova att ta ansvar för framtiden. När allt var slut åkte jag och Helena in till staden. Kanske hade vi kunnat gå ut. Kanske hade jag egentligen velat det. Men vi var liksom uppfyllda av en sådan inre ro, en sådan harmoni. Vi gick och drack öl med Moa istället. Det är konstigt att man kan bli sådär av musik. Jag som aldrig är det minsta harmonisk annars.

Worry sick

Nu ska jag visa en av mina bästa låtar för er. Och ni måste lyssna, okej? Lovar ni? För den är ungefär så fin som en låt kan bli, tycker jag. Nu när jag har fått er att lova kan jag lämna ut den här länken till Spotify. Här hittar den. Det är bara att klicka! Något annat ni kan lova är att ha en fantastisk lördagskväll. Puss!

19:57


Jag är fortfarande fullkomligt slut efter gårdagen. Nu ska jag till Klubb Saga, lyssna på Parker Lewis och Melpo Mene och dricka te. Vad som händer sedan, det kan jag inte svara på ännu. Kanske borde jag gå hem och läsa och sova tidigt. Men det kommer väl aldrig hända.

jesus christ superstar


Hallå, hallå. Nu har jag precis ätit sushi och sitter och lyssnar på det svenska Jesus Christ Superstar-soundtracket. Ola Salo i all ära, men det känns faktiskt rätt konstigt. Eller, det är ju när Ola sjunger som det är bäst. Judas är lite mesig, tycker jag. Typisk musikalkille. Ibland när han tar i känns det som om det är Kristina från Duvemåla och inte världens bästa rockmusikal. Det hela känns liksom lite frikyrkligt (förlåt, Gutti!). När romarna sjunger ser man framför sig hur de musikaldansar och vickar på höfterna, något som jag och min far inte var sena att imitera. Den sista måltiden är en höjdare, dock. Dessutom blir det säkert bättre om man får se det hela. Snart ska jag på kalas hos Philip. Puss!

playlist


Nu ska jag snart åka till skolan och gå på Hamletseminarium. Men först tänkte jag dela med mig av min lilla Hamletplaylist. Jag skulle inte säga att den är fulländad, men i sitt sammanhang tycker jag ändå att den är riktigt bra. Åh, Hamlet. Klicka på bilden för att lyssna. WAH.

land locked blues


Jag töntar mig med Bright Eyes och borde sova nu. Spotifylänkarna funkar till slut. Hamlet har tagit över mitt liv. Imorgon blir det nya tag. Godnatt.

wiiieee

hej hej

and I don't wanna see it at my windowsill.


Don't wanna hear the noises on TV,
Don't want the salesman coming after me,
Don't wanna live in my father's house no more.
Don't want it faster, I don't want it free,
Don't wanna show you what they done to me,
Don't wanna live in my father's house no more.


Arcade Fire - Windowsill
(Jag begriper verkligen inte varför mina Spotifylänkar aldrig fungerar längre.)

Lyssna till alla - prata med ett fåtal. Hör andras mening och döm sedan själv.

Idag är jag fast i Hamlet, förstås. Vilken fantastisk pjäs. Vi hörs senare.

Oh Darling!


Ikväll ska jag på Oh Darling! Det är Mad Men-tema, vilket är orsaken till en hel del panik här hemma just nu. Jag vet liksom inte alls vad jag ska ha på mig. Just nu springer jag runt och rafsar ihop allt jag äger som kan tänkas vara det minsta sextiotalsrelaterat. Jag har nämligen bråttom, för först ska jag på middag hos Emma och Erik. Puss!

wandering star


Hamlet à la Staffan Valdemar Holm
Idag har jag sett en mycket intressant uppsättning av Hamlet. Det var en videoupptagning av Staffan Valdemar Holms uppsättning i Malmö 1995, som tidigare har sänts på svt. Intressant som sagt, Hamlet och Ofelia rabblar FNs deklaration om mänskliga rättigheter och Claudius och Gertrud är alkoholpåverkade pjäsen igenom. Jag kan inte säga att jag köpte konceptet rakt av, men den var helt klart sevärd. Något som särskilt fastnade var låten som Ofelia gick och lyssnade på i sin freestyle (ja, men visst!) pjäsen igenom. Wandering Star av Portishead är verkligen en bra låt, och gjorde sig otroligt bra i sammanhanget. Snacka om att jag blev glad när jag kom hem och insåg att den ligger på Portisheads skiva Dummy, som jag ju faktiskt har.

The Phenomenal Handclap Band - 15 to 20


Taggar till inför teatern med ett slickt, 70-talsdoftande New York-kalas och en mycket tjusig tillhörande video.

15:34


Sartres Flugorna var längre än jag trodde. Jag börjar få lite panik nu.

New Music

Twilight är inte direkt mitt bästaste. I synnerhet inte filmerna (Varför ta en fantastiskt snygg kille och göra honom fulare? Makes no sense.) Men gissa om jag blev förvånad då jag trillade över soundtracket till New Moon och det såg ut som nedan. Musiken i ettan var väl rätt menlös och jag inte minns fel. Här däremot, finns det en hel del riktigt bra låtar. Inte för att jag tror att det kommer göra filmen särskilt mycket bättre. Hoppas kan man ju.

  • DEATH CAB FOR CUTIE — MEET ME ON THE EQUINOX
  • BAND OF SKULLS — FRIENDS
  • THOM YORKE — HEARING DAMAGE
  • LYKKE LI — POSSIBILITY
  • THE KILLERS — A WHITE DEMON LOVE SONG
  • ANYA MARINA — SATELLITE HEART
  • MUSE — I BELONG TO YOU (NEW MOON)
  • BON IVER & ST. VINCENT — ROSYLN
  • BLACK REBEL MOTORCYCLE CLUB — DONE ALL WRONG
  • HURRICANE BELLS — MONSTERS
  • SEA WOLF — THE VIOLET HOUR
  • OK GO — SHOOTING THE MOON
  • GRIZZLY BEAR — SLOW LIFE
  • EDITORS — NO SOUND BUT THE WIND
  • ALEXANDRE DESPLAT — NEW MOON (THE MEADOW)

of Montreal - Jimmy (M.I.A. cover)


En gång för inte så länge sedan bestämde jag och Jakob att of Montreal var världens tråkigaste musiker innan Erik Hassle. Denna fina cover får mig faktiskt att tänka om.

of Montreal - Jimmy (M.I.A. cover)

var har du varit i hela mitt liv?




00:58

Igår blev det ännu en lång natt i bästa rocktoberanda. Förfest, fest, efterfest och efterefterfest. Somnade först vid sju-åttatiden, i en tresked med Mattias och Oliver. 80's var kalas, så värt att få dansa till åttiotalsmusik istället för all spelektro. Nu är jag död. Imorgon ska jag plugga. Puss!

19:00


Vet ni vad jag gör just nu? Jag ligger och lyssnar på regnet. Fast inte på riktigt förstås, det regnar ju inte ute. Istället har jag hittat ett klipp med regnljud på youtube och det är faktiskt riktigt fridfullt att blunda och lyssna på. När som helst ska jag börja göra mig i ordning och sedan bär det av in till staden. 80's, någon?

Dagens citat:

Jag och Helena ligger i hennes säng och läser Svenska Dagbladet som precis trillade ner i brevinkastet.

Helena: Fredspriset till Barack Obama får kritik i USA. Vem har kollat upp det, Filip Hammar eller?

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

Stuck in the middle with you.

Oj. Jag blev visst mitt fullaste ikväll. Sjuk omotiverat. Men ändå sjukt trevligt. Det var en himla bra kväll faktiskt. Först drack jag rödvin och kollade på Flight of The Conchords hos Emma. Finfint faktiskt. Sedan ringde Ben och jag åkte hem till Rumpan och drack en massa vodka. Dauh. Därav full. -aste. Nu ligger jag i Helenas säng och väntar på nudlar. HAHAH världens roligaste bild. Carolina Gynning, eller? Nu kommer hon PUSS

19:19


Jag har gjort en playlist. Den har inget tema eller så. Den är faktiskt inte ens särskilt bra. Det råkar bara vara precis det här jag lyssnar på just nu, samtidigt som jag dricker en öl och äter räkchips. Vill du också lyssna kan du göra det här. Nu ska jag äta sushi.

hang with Ludacris Obama.


Jag är helt klart inte den enda som tycker att det faktum att Barack Obama tilldelats Nobels fredspris är ett stort skämt. Därför tänker jag inte heller förklara varför jag tycker det. Det fattar ni ju själva. Istället tänker jag låta mitt enda inlägg i den eventuella debatten bli den här låten. Lyssna och njut.

uppsnärjd.


Eftersom jag för tillfället är strängt upptagen med tre pjäser om Orestes (Aischylos - Sartre - Norén) blir det en enkel cover idag. En som är svensk, himla gullig och passar väldigt bra en fredagseftermiddag som denna.

Harry Potter, du är min bästa vän.


Min vän Katarina är verkligen världens bästa. Inte bara det att jag fått ett likadant sms från henne två dagar i rad nu. "Mot Karlberg" står det, och jag skrattar lika mycket varje gång. Sedan skrattar jag lite extra när jag tänker på att hon troligtvis sitter hemma hos sig och skrattar åt samma sak, samtidigt som jag. Det är just det som är så fint med Katarina. Hon gillar så mycket roliga saker. Som rock. Killar (eller män kanske man borde säga i hennes fall. Jag gillar pojkar. Hon gillar män). Djur. Öl. Och Harry Potter. Med anledning av det senaste har hon startat en blogg, som kanske är det absolut roligaste jag vet. Det som inte går in på Mitt Hogwartsliv i denna sekund åker på spö, okej? Något annat som Katarina är fantastiskt bra på är musik. Jag känner nog ingen som sjunger så fint som hon. Dessutom är hon fantastiskt duktig på att spela gitarr och piano. Och på att skriva låtar. Ibland skriver vi låtar ihop, hon och jag. Då kallar vi oss för Lennon och McCartney, och resultatet är nästan alltid strålande. Nu har Katarina dessutom fått världens coolaste jobb. I två månader ska hon åka runt i Storbritannien och vakta en musikers barn medan denne turnerar. Jag är gruvlig avundsjuk, men mest av allt deppig. Jag kommer sakna Katarina så mycket att jag kanske kommer dö på kuppen. Fy fagerlund vad jag älskar den kvinnan.

BROMANCE



ÅH. Mina fina vänner Adam och Mattias är verkligen typexemplet på riktig bromance. <3

Baba O'Riley


Det här ögonen sitter på en ganska trött tjej. Jag hade helt fantastiskt kul igår. Baba, såklart. Man kan alltid lita på Baba. Nu ska jag åka till skolan och prata om världens konstigaste pjäs. Om jag inte somnar på pendeln. Hur ska detta gå?

PUSS OCH HEJ

Nu åker jag in till stan och går på The Informers.

15:21


Idag har jag varit med Emma. Nu sitter jag vid köksbordet och dricker kaffe, lyssnar på Flight of The Conchords och läser den fina recensionen av Strage Text i gårdagens DN. Nu ska jag försöka plugga lite innan det blir kväll och bio!

LADY HAHA


Alltså, jag dör. Helena och Katarina visade den här videon för mig igår, och den är så rolig att jag nästan bryter ihop. Det är som det skruvade extramaterialet till mina favoritscener i True Blood, där Alexander Skarsgård pratar svenska. HAHAHA. "Puss puss"

HURRA!

Nu är hemtentan äntligen klar! Jag måste läsa igenom den en gång till innan jag kan komma med ett slutgiltigt utlåtande, men just nu känner jag mig faktiskt riktigt nöjd. Nu ska jag sova.

gå och gå förbi



Jag fick precis ett litet Navid Modiri & Gudarna-återfall. Speciellt Gå Förbi som verkligen är min höstlåt. Det är den jag lyssnar på när jag sitter på busshållplatsen och huttrar trots dubbla tjocktröjor och tumvantar och tänker att i år tar nog vintern aldrig slut. Göteborg må vara kallt, men Stockholm är mörkare.

the end has no end.


Nu är det coverdags, och denna gång med tema The Strokes.

Först några covers på Strokes-låtar:
Someday - Various Artists
The End Has No End - Metric
Take It Or Leave It - Arctic Monkeys
och så tvärtom:
Walk On The Wild Side - The Strokes

Trevlig lyssning!

pluggmusik?

Jag har egentligen väldigt svårt för att plugga till musik. Jag tänker liksom för mycket på vad det är jag hör och tappar koncentrationen på det jag gör. Samma sak gäller när jag ska sova. Dock har jag faktiskt lyckats hitta ett par artister som jag sover riktigt bra till. Air, Sigur Rós, Granada... Musiken måste självklart vara lugn, men nästan lika viktigt är det att jag kan den bra. Att lyssna på något nytt går bort, då sitter jag på helspänn och försöker ta in exakt allt. När jag tänker på saken har jag aldrig hittat någon musik som jag kan plugga till. Kraven är många. Den måste vara lugn utan att vara sövande, inspirerande utan att vara distraherande.. Jag kan fortsätta i evigheter. Det enda jag kan komma på såhär på rak arm, som uppfyller alla de där kraven faktiskt klassisk musik. Det blir väl till att sätta på lite Debussy eller något och ge det ett försök. Fortsättning följer.

En ö i havet.


Det är svårt att plugga när de fem första avsnitten av den fantastiska tv-serien En ö i havet ligger uppe på Svt Play. Men att jag inte kan kolla betyder inte att inte ni kan. Så gör det här. Puss

22:54


Så har ännu en helg nått sin ände. En osedvanligt lugn sådan också. Just därför är det extra konstigt att jag just den här helgen har lyckats slarva bort mitt busskort och mitt studentleg. Så jävla klantigt. Desto duktigare har jag varit med min hemtenta, tror absolut att den kommer att bli klar med någorlunda god marginal till på tisdag. Nu ska jag nog sova. Eller snart. Puss

don't look back in anger.


Hej hopp! Idag varvar jag hemtentahets och häng med bror. Vi sneglar på Idol som verkar pågå hela dagen lång. Jag måste säga att jag är extremt positivt överraskad av det jag har sett. Inte nog med att Tove är den sötaste tjejen jag någonsin sett, jag kunde faktiskt köpa hennes version av Life on Mars trots att jag när det gäller David Bowie är den hårdaste av domare. Och hon var inte den enda som jag verkligen gillade. Nicklas, Calle, Erik, Mariette, Jon... Åh, Jon. Jag hade kunnat rösta på honom enbart för att han hade en så fin t-shirt. Duktig var han också. Varför fick den där jäkla Camilla vara kvar? Haha, jag börjar redan bli insatt i det här. Kanske ska börja följa Idol? Eller inte. Ganska trevlig söndagsunderhållning har det i alla fall visat sig vara. Nu fortsätter pluggodyssén.

dina fulla kompisar unplugged.


Som ni kanske märker går det sådär med mitt pluggande. Jag sitter i soffan tillsammans med Jakob, dricker kaffe och lyssnar på Hot Rod-soundtracket och Toto. Ett så sjukt bra sätt att fira rocktober på, med lite gamla hederliga powerballader. Kolla vad gullig han är förresten, min älsklingsbror! Han har faktiskt också skaffat sig en en blogg nu, Dina Fulla Kompisar Unplugged heter den. Himla cool är han faktiskt, min bästa och enda bror.

when you wasn't famous



Ahhh see
Right see the thing that's got it all fucked up now is camera-phones.
How the hell am I supposed to be able to do a line in front of complete strangers
When I know they've all got cameras?

When you're a famous boy
It gets really easy to get girls
It's all so easy you get a bit spoilt
So when you try to pull a girl
Who is also famous too
It feels just like when you wasn't famous

The Streets - When You Wasn't Famous

ho chi minh


Jag är trött. Har ätit brunch med min morfar som fyllde år igår, och nu är jag hemma igen. Smått bakfull, otaggad på att sätta igång med skrivandet igen. Egentligen vill jag bara åka hem till Helena och ligga på hennes säng och snacka skit hela dagen. Istället måste jag ta tag i mitt. Jag lyssnar på Cornelis Vreesvijk också. Det är trevligt. Rätten till ett eget liv, typ. Puss.

19:44

Jag och Jakob har precis ätit pizza. Han dricker whiskey-cola, jag dricker folköl. Snart ska jag in till stan. Göra något festligt. Vi hörs imorgon. Puss!

I AM NOT A ROBOT



Florence and The Machine möter Regina Spektor? Rätt trevlig är hon i alla fall, Marina and the Diamonds.

If I Were A Boy


Självklart måste det ju komma en cover på det. Jamie T sällar sig till skaran som undrar hur det skulle vara om de fick vara pojkar för en dag. Han skulle i alla fall jaga efter "tail". Bilden är till dig, Gutti.

Jamie T - If I Were A Boy (Beyonce Cover)

STICKS 'N' STONES


Åh. Jamie T var verkligen killen i mitt liv sommaren 2007. Panic Prevention är en fantastisk skiva helt enkelt. Nu är min älsklingspojke på väg tillbaka. För några månader sedan hörde jag en otroligt mystisk version av nya låten Sticks 'N' Stones och undrade vad fan det egentligen var han höll på med. Men nu är ordningen återställd. Min konstiga demoversion har fått lämna plats för den riktiga varan. Jag diggar det (stick och)stenhårt. He he.

Lyssna här: Sticks 'N' Stones - Jamie T

12:10

GLAD ROCKTOBER! Jag är hemma hos Gutti, ska skriva hemtenta nu. Känns ungefär exakt lika mycket skitjobbigt som intressant. Bäst att sätta igång. Puss!

RSS 2.0