21:46


Jag har hittat ett coolt program som gör polaroidbilder. Jag gillar det.

ännu mer UMAMI EXPERIENCE.


Gårdagens mästerverk "Hela bandet är ju bakis" finns på Myspace NU!
//myspace.com/umamiexperience//
Sedan har vi skaffat en blogg också!
//umamiexperience.blogspot.com//

bad kids


Hej hopp! Idag är jag glad. Jobbsituationen ser ut att kunna lösa sig på en ganska fint sätt till slut, jag har fått åtta timmars sömn för första gången på evigheter, jag har fått tre av världshistoriens kanske finaste sms på en och samma dag - och så är det ju fredag förstås! Nu måste jag rusa igen. C'YA!

docs rock


Jag vill ha ungefär tusen par. Synd att jag inte har råd med ett enda.

pearl and the beard.


Alltså, den här videon är typ det finaste jag vet just nu. Titta, lyssna och njut!

förresten,


jag ska åka till Kuba!

10:48

Jag lyssnar på Vampire Weekend, förbereder mig inför ett viktigt telefonsamtal och väntar på att min bror ska vakna. Igår drack vi öl och firades Scales.
Jag återkommer när jag har något vettigt att säga.

are you experienced?





I lördags hade UMAMI EXPERIENCE ett helt sjukt punkigt rep.


18:02

I like your twisted point of view, Mike. I like your questioning eyebrows. 
You've made it pretty clear what you like. It's only fair to tell you now
that I leave early in the morning and I won't be back till next year.
I see that kiss-me pucker forming, but maybe you should plug it with a beer,
cause Papa was a rodeo - Mama was a rock'n'roll band. I could play guitar
and rope a steer before I learned to stand. Home was anywhere with diesel gas
Love was a trucker's hand. Never stuck around long enough for a one night stand.
Before you kiss me you should know. Papa was a rodeo.

PAPA WAS A RODEO - THE MAGNETIC FIELDS


dagens tips:

Lyssna på UMAMI EXPERIENCES nya hit Hora. HÄR OCH NU.

<3 Jakov Rockvomit



Godmorgon! Jag och min bästa bror dricker kaffe och lyssnar på Ken Ring. Det är hemskt vad mycket man kan sakna att hänga med någon. Nu ska jag skriva klart min hemtenta. Jag börjar känna mig löjligt sentimental. Aldrig mer litteraturvetenskap?

i hate people and you do too.


Jemina Pearl - I Hate People feat. Iggy Pop

(högerklicka för att ladda ner)

Det låter som hämtat direkt ur en femtiotalsdoftande musikalfilm. Om man bortser från ett gästspel från Iggy Pop, och det faktum att låten handlar om att hata människor, det vill säga. Cool är hon i alla fall, Jemina Pearl från Be Your Own Pet.

hot chicks with douchebags



YES! Äntligen har Hot chicks with douchebags-boken jag beställde till min lillebror i julklapp kommit fram. Nu är jag på banan igen.

psst.


Jag är lite smygkär i den här mannen. Trots att han har fula skor.

adam green @ strand 13/2


Den trettonde februari spelar Adam Green på Strand, och jag är redan helt tokigt taggad.
Peppa med mig!

SpotifySpotifySpotifySpotifySpotifySpotifySpotifySpotifySpotifySpotifySpotifySpotifySpotifySpotify

collapsing at your doorstep.


Åh. Förlåt för att jag är så hemskt dålig. Gutti säger att jag lovar saker som jag inte håller. Jag håller inte med, men så kommer jag på mig själv med att inte ha bloggat på evigheter igen. Trots att jag lovade. Fy. Det är bara det att jag inte varit hemma på tre dagar.
Idag tentahetsar jag. Tintomara, kaffe och knäckebröd. Lite Air France på det, allt är som det ska. Distraktioner finns det gott om. Just nu främst av allt i form av denna kollagefunktion på Facebook. När det kommer till plugg har jag fruktansvärt lång startsträcka, men när jag väl kommer igång går det faktiskt riktigt bra.

hurra! äntligen! klicka! lyssna! njut!


Förhandslyssna på Vampire Weekends nya skiva Contra. PRECIS HÄR.

nyårslöften

Egentligen tror jag inte på nyårslöften. De blir lätt så hemskt orealistiska. Det här är i alla fall mina. Löften som jag kan hålla. Borde hålla.
  • Besöka minst fem länder och stanna i ett av dem minst en månad.
  • Skriva en bok.
  • Bli bättre på att ta tag i saker och ting i tid.
  • Bli bättre på att hantera min ångest.
  • Älska mina vänner. Mer än någonsin.
  • Tänka lite mindre med hjärnan, och lite mer med magen (i situationer där magen vet bäst)
  • Bli bättre på att träffa vänner jag har glidit ifrån.
  • Gå mer på Debaser.
  • Dansa ännu mer.
  • Skratta mer.
  • Älska mer.

2010

Jag har faktiskt haft lite ångest inför 2010. Under slutspurten av det föregående decenniet gled jag fram som ett stressat irrbloss på en räkmacka. Hemtentor hit, framtidsplaner dit. Sedan stannade allting upp, och sedan den 23 december eller så har jag levt i en bubbla. Fantastiskt skönt, men så fort bubblan spruckit har jag stått ansikte mot ansikte med den grymma sanningen: Från och med mitten av januari är jag inte litteraturstudent på Södertörns högskola längre. Jag är ingenting, eller arbetslös som det heter på rikssvenska. Jag har verkligen ingen aning om vad jag ska ta mig till. Jag vill resa, men inte på ett par månader. Jag borde jobba, men vet inte var. Jag har ingen plan, och det skrämmer mig som fan. Eller, skrämde kanske är en bättre formulering. För idag började faktiskt paniken släppa lite. För första gången sedan klockan slog nytt decennium känner jag mig taggad och redo att ta tag i min situation. Söka jobb, genomföra sådant som jag velat göra länge. Helt plötsligt känns det som om 2010 kommer att bli ett bra år. Jag kan nämligen göra precis vad jag vill med mitt liv. Resa, jobba, dansa, leva. Det enda jag måste göra är att slå mig själv på käften några gånger och ta tag i saker och ting. Nu kör vi. Men först av allt har jag en hemtenta att skriva.

2009


Januari: Jag inledde min sista termin på gymnasiet. I övrigt dansade jag mest. Här på Spy Bar.


Februari: Jag minns inte så mycket av den här månaden heller. Jag var nog full en del. Bland annat på Emma och Katarinas kalasroliga båtfest (bilden).


Mars: Måsen hade premiär och jag mer eller mindre bodde på Sagateatern. Ibland flydde jag därifrån sent på natten och gick ut och dansade. Då såg mitt hår ut såhär, ungefär.


April: Studentskivetiderna satte igång på allvar. På min egen var jag utklädd till någon sorts glittrig, burlesk zebra. I övrigt kämpade jag på i skolan och anordnade en mycket fin påskfest.


Maj: Jag, Helena och Clara åkte till Cypern och fick uppleva sol, bad, kulturkrockar och "One night in Napa". Den nalkande studenten började kännas i hela kroppen.


Juni: Jag tog studenten och var full och glad som aldrig förr. En vecka senare åkte jag till Italien med fantastiskt sällskap. En underbar inledning på vuxenlivet.


Juli: Arvika tog nästan kål på mig. Det var fantastiskt. Under resten av juni jobbade jag en massa. Och hade ångest.


Augusti: Jag levde på att jobbet snart var slut. Var i allmänhet ganska låg, men då och då ljusnade jag upp. Som denna kväll på Bombardier. Höjdpunkten var ändå Way Out West. Åh.


September: En fantastisk höst inleddes med kräftskiva på Gärdet. Jag fyllde år och började plugga litteraturvetenskap.


Oktober: Jag och Gutti åkte till London! I övrigt så mådde jag mest riktigt bra. Skolan var fantastisk, och resten av livet med.


November: Jag dansade, dansade och dansade. Blev full med Scales och snattade. Gick på konstiga, coola och roliga fester. Ännu fler, konstigare efterfester. Och så sjöng vi karaoke.


December: Årets sista månad följde i de tidigares fotspår. Jag vände upp och ner på dygnet, umgicks med folk jag tycker om och skedade en massa. Dansade och drack GTs på julafton och fortsatte sedan i ett andetag genom mellandagarna, innan jag firade ut året med damerna ovan i Falun.

Såhär i backspegeln är det hemskt svårt att minnas vad som egentligen hände under de 12 månaderna som gått. Åtminstone de specifika händelserna. Det jag minns är alla skratt, all dans, all öl och all tid jag spenderat med mina fantastiska vänner. Hur jag har har dansat alldeles för mycket och alldeles för sent, och ändå faktiskt lyckats göra något med mitt liv. Tagit studenten, jobbat, pluggat. Jag känner mig nöjd med 2009, som bortsett från min ångestsommar var en så gott som felfritt år. 2010 blir ännu lite bättre.

OH (YOU) PRETTY THINGS


RSS 2.0