09:01



Efter tre timmars sömn är jag ungefär så trött som man kan bli. Nu ska jag åka till centrum och fixa lite grejer, sedan tänker jag återvända till sängen.
Försöker hålla igång jultemat litegrann med en fin låt:

Banjo or Freakout - White Christmas


TK(O)//anledningar till att jag inte sover om natten.

Helgen som passerat kan ha varit den absolut konstigaste någonsin. Den blev faktiskt bara konstigare och konstigare ju längre tiden gick. Med andra ord är den mycket svår att sammanfatta i ord. Så istället presenterar jag en spellista med låtar som spelats mycket under de senaste dagarna. Så, with no further ado, I give you:

En skev playlist om en fruktansvärt skev helg
:
  • En Vän Med En Bil - Håkan Hellström
  • Don't Stop Believin' - Journey
  • Intervention - Arcade Fire
  • When We Were Winning - Broder Daniel
  • Privatfest - Ken Ring
  • Destiny Calling - Melody Club

road to joy.

Jag sitter hemma i soffan. Huttrar, lyssnar på Fleet Foxes och Lykke Li och arbetar på min lista på årtiondets bästa låtar. Gårkvällen var fin. Jag är slut nu. Liksom uttömd. Ikväll ska jag ha förfest. Själv tänker jag inte närvara. Istället ska jag gå på ungdomsdisko och fota och intervjua. Sedan blir det Bombardier. Nu måste jag dricka kaffe.

fem fredagsfint


1.ANTISWEDEN


Ett par Antiswedenjeans står högt upp på min önskelista (trots att jag aldrig använder jeans). Snyggbyxor inspirerade av den norska black metal-scenen och en pik mot "det svenska modeundret" i ett. Ja tack.

2. MAKTHAVERSKAN/DEBASER MEDIS

Makthaverskan kommer att rocka sönder Debaser Medis imorgon. Ett stort uttalande från min sida, med tanke på att jag inte kan gå. Fördömda 20-årsgränser.

3. LOCAL NATIVES - GORILLA MANOR

Det är faktiskt inget fel med att låta som Grizzly Bear och Fleet Foxes oäkting. Inget fel alls.
SPOTIFY

4. MUSIKHJÄLPEN
Hur skulle mina arbetsdagar se ut annars? Idag ska jag banne mig bestämma mig för en önskelåt. Du med.

5. KULTUR ♥ PÅSTAN
Efter några veckors betänketid har jag äntligen bestämt mig. Det går an.

uppdatering:

Åh herregud vad med pengar jag har spenderat nu. Magen gör lite ont men hjärtat mår bra. Plötsligt har jag julklappar så det sprutar ut genom öronen. Vet inte ens vem jag ska ge dem till, och viktigast av allt - vilka rim jag ska skriva. Det får bli funderingar för morgondagen.

så har jag ju väldigt trevliga arbetskollegor också.


Nu är jag hemma från jobbet. Vilken fin arbetskväll det var! Mycket (typ enbart) för att jag spenderade den med Musikhjälpen i hörlurarna. Jag sorterade julkort till hela världen och lyssnade på historier om pojkar med gitarrer som spelade och samlade in pengar på spårvagnar. Om ett kompisgäng som cyklade till Vinternoll2 och gav bort pengarna de sparat på att slippa köpa busskort. Och så om John, som köpte Håkan Hellströms signerade gitarr för tjugotvåtusen femhundra kronor, trots att han inte är särskilt bra på att spela. Så kom julkänslan som aldrig verkade vilja infinna sig. Nu sitter jag och impulsshoppar julklappar på internet. Imorgon ska jag önska en låt. Jag vet bara inte vilken ännu.

Puss och godnatt, min mage är full av skratt.

17:03


Hej och hå. Skolan är slut, nu jobbar jag bara. Är trött och pirrig. Fundersam och frusen. Dessutom har jag fått i uppgift av LT att göra en lista på min tio favoritlåtar från 2000-talet. Så jävla svårt. Men kul. Puss!

i fear you more than swine flu.

ett dygn till. sedan får jag sova.

songs for christmas


Precis som Gustav påpekat har jag varit lite dålig med mitt utlovade jullåtstema. Jag lovar att bättra mig. Snart! Tills allt lugnar ner sig lite får ni nöja er med den här fina julskivan. Sufjan Stevens – Songs for Christmas räcker nästan hela julaftonskvällen. Puss och hej så länge.

helgen

Hej och hå. Jag ligger i soffan och känner mig fullkomligt död. Helgen var fin. På fredagen var jag på en av de roligaste och sjukaste efterfesterna någonsin. Den började klockan halv två och pågick in i evigheten. Vi drack kopiösa mängder öl, spelade kort, dansade, strippade, hånglade, och tumlade runt i en hög. Någon gång runt klockan sex på morgonen promenerade vi halvnakna och köpte mat. Sedan fortsatte festen. Lördagen spenderade jag på Sagateatern. Såg Den Inbillade Sjuke (som för övrigt var ganska så fantastisk), kokade mängder av te och lyssnade på vacker musik. Vid tolvtiden hade nattens sömnbrist sannerligen tagit ut sin rätt på mig. Jag och Willy åkte hem och såg på En kärlekhistoria. I söndags bakade jag pepparkakor med min kära vän Emma. Jag hann även med att gå på en fin musiktillställning, samt intervjua, fota och skriva klart ett reportage om den. Imponerande effektivt! Inatt har jag inte sovit. Imorse åkte jag och träffade några kursare och jobbade med ett grupparbete som ska redovisas imorgon. Nu måste jag göra ungefär en miljon saker innan jag ska jobba klockan sju. Först ska jag sova lite. Puss!

16:32


Nu har jag verkligen tagit mig vatten över huvudet. Den här helgen kommer att bli stressig. Jag som bara vill dansa. Nu måste jag skriva några listor för att lugna ner mig litegrann. Puss!

13:49

ligger på rygg i sängen, ögonen upp i taket, lyssnar på kings of leon som sjunger att hon har vad jag vill ha och hon vet vad jag inte är.
det är fredag, och jag undrar när dagen egentligen ska börja.

myspace.com/umamiexperience


myspace.com/umamiexperience

visste ni en sak?


Jag är fullkomligt GALEN i Arcade Fire.

dream my days away

Varför dessa sanslösa drömmar? I natt var jag på bio. Inte för att jag såg så mycket av filmen. Först fick jag istället bevittna hur mannen i stolen bredvid mig sparkade sönder huvudet på en annan man på grund av någon sorts "hedersfråga". Allt blev lite jobbigt då liksom. Jag gick ner i foajen (som för övrigt var mitt eget kök) för att ta en kopp kaffe istället. Stämningen var ytterst obehaglig och jag kom fram till att det nog var en bra idé att låsa ytterdörrarna. Problemet var bara det att varje gång jag sträckte mig ut i mörkret för att stänga blev jag överfallen av mystiska män som skulle våldta mig. Jag försökte skrika på hjälp men var så hes att jag knappt hördes. Till slut kom i alla fall någon till min undsättning. Dörren var fortfarande inte låst.

Vad betyder dessa drömmar? Jag drömmer nästan alltid om blod och onda människor, om att vara instängd i stora hus och behöva kämpa för mitt liv. Jag kan aldrig slåss, aldrig skrika på hjälp. Bara irra runt och leta efter utgången. Man skulle lära sig att tyda drömmar.

//india//


Jag sitter och drömmer mig bort och kollar på resor till Indien.
Jag vill verkligen åka till Indien nu. Helst imorgon.

11:14

Åh, vilken skön morgon! Jag har läst, ätit och kollat på Bert.
Klockan ett ska jag åka och göra mellis åt tioåringar. Det ska bli spännande. Radion spelar den utomordentliga låten Tears Dry On Their Own - Amy Winehouse, och livet är typ rätt bra. Puss!

playlist:


kan tyckas passa på en måndag. godnatt.

kings of convenience.


Jag har ägnat morgonen åt att kolla ikapp på Kobra. Nu längtar jag till morgondagens avsnitt.
Heja Norge!

10:58


Är jag galen som får ångest över att bli rekommenderad Vapnet och Florence Valentin på Last.fm? Och viktigast av allt, säger det något om min musikkonsumtion i övrigt?

godnatt.


Salem Al Fakir är inte en av mina favoritartister. Ett tag var han faktiskt det, men idag känns This Is Who I Am en aning uttjatad, eller kanske bara sönderlyssnad från min sida. Astronaut har jag aldrig lyckats fastna för. Kanske har jag inte försökt tillräckligt. I vilket fall som helst tycker jag att Salem Al Fakir är sanslöst begåvad och verkar vara en ytterst fin människa. Så fin att jag blir alldeles grön av avundsjuka när jag ser den här videon. Kitschnoise i all ära, men jag skulle verkligen bli mitt lyckligaste om även Salem skulle komma och spela i min trädgård. Titta bara så fin han ser ut när han hoppar omkring i publiken och på pianopallen! Kanske har han lust att spela på nästa års upplaga av Graffestivalen?

19:18

Åh. Nu är jag verkligen helt jävla superslut som människa. Det blev ännu en fin natt. Vi gick på Ace och dansade i vanlig ordning. Dansade på scenen, spelade tamburin och hängde i taket. Dansade till Håkan och Arctic Monkeys, Miike Snow och Ebba Grön. Dansade så mycket att fötterna dunkade när klockan slog tre. Då köpte vi pizza och öl och åkte hem till Oliver på efterfest. Jag har ingen aning om när vi somnade. Idag är jag ganska död men nöjd. Läser Drottningens juvelsmycke och ska snart äta middag. Sedan ska jag titta på En kärlekshistoria. Åh.

torsdag/fredag/lördag.


Oj oj oj. Ibland är det svårt att behålla fokus. De senaste dagarna har varit lite tokiga. Jag har varit på bio (fnissade mig igenom hela New Moon), dansat på Spy Bar, hurrat till Idol, skriksjungit "I WAS WALKING IN MEMPHIS" under en hel kväll, varit på fest i skrapan, blivit för full på sjätte tunnan (haha), sovit fyra i en 1,20-säng, ätit pizza och varit med min mormor. Druckit alldeles för mycket och pluggat för lite. Ikväll har jag haft förfest med mig själv, nu måste jag rusa.
Dans, dans, dans.

08:22


Jag firar en trött morgon med Julian Casablancas kanske bästa låt. Portugisen har duschat i 100 år och jag är stressad. Vi hörs i skolan.

Left & Right in the Dark - Julian Casablancas



UMAMI EXPERIENCE


Första repet blev en succé. Fast mest av allt var det trevligt.
Nu ska jag sova till P3 Dokumentär. Tidig skoldag imorgon.

little drummer boy

Varför inte börja den utlovade julmusikskavalkaden med två versioner av julklassikernas julklassiker: Little Drummer Boy? Den första är en av mina personliga favoriter. HAHAHA. Bing Crosby och David Bowies tolkning av Little Drummer Boy är verkligen för rolig för att vara sann. Titta bara på videon! Denna deras egen version heter egentligen Peace on Earth/Little Drummer Boy. David Bowie tyckte nämligen att Little Drummer Boy var en skitlåt, så man skrev till den text som han sedan sjunger i videon. I efterhand hävdar Bowie att han bara var med för att hans mamma tyckte så mycket om Bing Crosby, som för övrigt dog en månad efter inspelningen. Mycket fakta. Nu återstår bara att trycka på play, luta er tillbaka och njuta av dessa skojfriska och julmysiga karlar:



Dog ni lite nu? Lyssna på den här istället. Lindstrøms version av julklassikern är verkligen något helt annat. Egentligen är den hela 40 minuter lång, så se det här som ett smakprov av något slag:

Lindstrøm - Little Drummer Boy


julmusik

I söndags var det första advent. I och med indiecembers intåg sjönk temperaturen till minusgrader. Det lackar mot jul. Med jul kommer julmusik. En genre (om man nu kan kalla det så) som inte direkt hör till mina favoriter. Mesig skönsång och fjantiga texter med ännu fjantigare budskap. Fy. På grund av min ovilja gentemot julmusiken i allmänhet har jag ägnat de senaste jularna åt ett mycket gediget sökande efter den heliga graalen i sammanhanget: bra julmusik. Under den närmsta månaden kommer det att bli en hel del julmusik i bloggen.

dagens:

  • Skriva avtal med Academic Work
  • Läsa Top Girls av Caryl Churchill och Nilen av Katarina Frostenson
  • REPA MED UMAMI EXPERIENCE

4 Chords of the Apocalypse


Ikväll var jag på Julian Casablancas på Göta Källare. En ganska bra inledning på indiecember med andra ord. Det får vi prata mer om imorgon. Nu ska jag sova.

lev och dö med Aristoteles!

Jag känner mig lurad. Nu rapporterar forskare att man blir smartare om man tränar i tonåren. Vad fan! Hade jag vetat det hade jag ju varit ute i löpspåret fem dagar i veckan. Är det för sent nu? Eller måste jag till slut ta tag i det jag skjutit upp i tio år, och börja springa?

nattpop


Jag vet inte riktigt varför jag är vaken. Det här är i alla fall vad jag lyssnar på. Aldrig ensam av Jonathan Johansson. Känns väldigt Kentsk och väldigt väldigt fin. En bra video är det också. Imorgon ska jag till skolan. Puss.

RSS 2.0